Sportolni csak megfelelő melltartóban!

Kutatások szerint, visszafordíthatatlan károsodást szenvedhet a nők melle, ha nem megfelelő melltartót használnak a sportoláshoz!

A Portsmouth-i Egyetem által közölt tanulmány szerint, nők ezrei szenvedtek el visszafordíthatatlan károsodást, amikor átlagos melltartóban sportoltak speciális helyett. Arra a legtöbben figyelnek, hogy a megfelelő cipőt és öltözetet válaszák, de az keveseknek jut eszébe, hogy a fehérnemû fajtája is fontos lehet!

A legtöbb melltartóban a mell túl sokat mozog, mely sportolásnál meglazíthatja, sőt károsíthatja a benne levő szalagokat, melyek fenntartják. Dr. Joan Scurr, a tanulmány szerzője elmondta, hogy nagyon fontos, hogy a nők tisztában legyenek azzal, milyen károkat okozhatnak maguknak a nem megfelelő sportviselet alkalmazásával!

sport melltartó

Infravörös kamerák segítségével dr. Scurr és csapata felvételeket készített normális és sportmelltartót viselő nők sportolás közbeni mozgásáról. Kimutatták, hogy minden egyes lefutott mérföld alatt a női kebel 135-ször pattog.

Ilyenkor a mell a testtől függeltenül mozog, és megfelelő tartás nélkül ez jelentősen megnövekedhet, akár kilenc centit is bejárhatnak. Ez a traumatikus rángatás épp oylan hatással bír a kebel formájára, mint a szoptatás, a terhesség és az életkor előrehaladta.

Forrás: https://napidoktor.hu/index