Gyilkolhat a szteroid?

A testépítés egyre népszerűbb sport, ahol az értékelés fontos része az esztétikai eredmény, így az edzésmunka a test építésére szolgál. A sportolók viszont sokszor átesnek a ló túloldalára megjelenik a szteroid, hogy látványosabbá tegyék az edzés eredményét.

A leghíresebb példa az extrém testépítés veszélyéről Gregg Valentino nevéhez fűződik, akit a CBS Reality mutat be a Férfi, akinek szétrobbant a karja című filmjében.

gregg_1

Gregg különleges akart lenni, szeretett volna kitűnni a testépítők tömegéből. Eldöntötte, ő lesz az ember, akinek a legnagyobb bicepsze van a világon. Végül sok év szteroidos kezelés után karjának csúcsponton mért átmérője elérte a 71 centimétert. Ezzel az eredménnyel bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe.

Súlyos árat fizetett azonban az áhított álomért. Ehhez a rekordhoz ugyanis Gregg saját orvosává és gyógyszerészévé vált és a legkülönbözőbb izomnövelő szereket szedte tucat számra. Egyszer fertőzött tűt használt a szteroid beadására, amiben egy hematóma keletkezett. A teste feladta a küzdelmet a vérömlennyel folytatott harcban és végül a karja egyszerűen felrobbant. Gregg az intenzív osztályra került és életéért cserébe évek kemény munkája tűnt el a sebész kése alatt.

súlyzó

A szteroid felhasználók köre nagyon széles, pedig használatuk visszafordíthatatlan változásokat hoz az egyén életében, és előfordulhat, hogy a túlzott használat halálos kimenetelű. Fontos, hogy a sportolók tisztában legyenek a szteroid használat veszélyeivel és tudják, mit kockáztatnak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.