Derékgondok kezelése műtét nélkül

A fennálló porckorong sérvet, lumbágót sem kell mindenáron megoperálni. A hagyományos kezelések mellett a speciális gerinctornák igen jó eredményességgel alkalmazhatóak.

Derékgondok megoldása

Nemcsak a lumbágó, hanem a porckorongsérv is meggyógyulhat műtét nélkül. Ugyanis, ha a gerinccsatornába beboltosuló sérv kocsonyaszerű anyagából a víz felszívódik, amely egyébként elérheti a 80%-kot is, a sérv összezsugorodik, és a nyomás megszűnik.
Előfordulhat, hogy a terheléstől tartósan mentesített porckorong visszanyeri eredeti helyzetét, például súlyfürdő vagy speciális torna hatására, és az úgynevezett sérvtartalom visszamegy a korongba, a felette levő sérvkapu pedig bezáródik.

Ez azonban néha hosszú időt vesz igénybe, esetenként nehéz fájdalmakkal, amelyet gyógyszerrel lehet csillapítani. Idősebbek esetében a porckorongok kötőszövetes tokja megmerevedik, a benne levő zselé víztartalma csökken, ezért az idős korban a porckorongsérv ritka.

A fennálló porckorong sérvet sem kell azonban mindenáron operáltatni. A hagyományos kezelések mellett a speciális gerinctornák igen jó eredményességgel alkalmazhatóak. Mindez persze nem menti fel a beteget: óvakodnia kell a gerinc túlzott megterhelésétől, mindenekelőtt tilos előrehajtott helyzetben terhet emelnie.


Forrás: https://napidoktor.hu/index