A súlyproblémák megoldása

Korunk civilizációs népbetegsége, a rossz táplálkozási szokásokból fakadó és a mozgásszegény életmódra visszavezethető elhízás.

Az elhízás nem csak esztétikai gond, hanem súlyos egészségügyi probléma. Az elhízás jól mérhetően csökkenti az átlagos várható emberi életkort. A súlytöbblet megterheli a támasztórendszert: a csontokat, izületeket, izmokat, a keringési rendszert: szívet, érrendszert. Az elhízás sokszor vezet cukorbetegséghez.

Bár az elhízás oka lehet örökletes hajlam, idegrendszeri és hormonális hatások, de legtöbbször a rossz táplálkozási szokásokra és a mozgásszegény életmódra vezethető vissza. A fogyásra nincsenek biztos receptek, nincsenek csodák. A legtöbb szenzációs csodadiéta kezdetben valóban gyors fogyást eredményez, de ez egy idő után megállhat és a testsúly megtartásában sem segítenek. Pedig az igazi feladat a megtartása annak, amit elértünk!

súlyproblémák

A súlyproblémák hatékony kezeléséhez két területen nyújtok segítséget:

1. hatékony testedzés

A rendszeres, személyre szabott és élvezetes mozgás, hisz az edzéseimmel nem csak az energiafelhasználást növelheted meg jelentős mértékben, hanem az éhségérzeted is csökkenni fog! Vannak ugyanis olyan edzésprogramok, melyek hatására – a közhiedelemmel ellentétben – nem nő, hanem csökken az étvágy!

2. táplálkozási tanácsadás

Segítek neked alacsony energiatartalmú, magas telítettségi érzést eredményező étrend összeállításában, melyet a személyes ízléshez, életvitelhez, időbeosztáshoz igazítunk! A lényeg az, hogy szeresd, amit eszel és érezd jól magad!

Forrás: https://napidoktor.hu/