9 veszélytelennek nem nevezhető sport 1. rész

Mindenki számára világos, hogy a sport az emberi élet fontos és hasznos része. Van, aki a felesleges kilóktól szabadul meg vele, mások élvezetből űzik, megint mások az izgalmat és az adrenalin löketet keresik benne.

Pár veszélyes sport

Te is azok közé tartozol, akiknek a napjai nyugodtan telnek az irodában, és szeretnének valami sportot, ami felpezsdíti őket? Nos, olvasd el, melyek a világ legveszélyesebb, és adrenalin szempontjából legdúsabb sportjai. Ki tudja, talán valamelyikhez te is kedvet kapsz.

Íme az első 4:

1. Labdarúgás

Mind közül a legveszélyesebbhez nem is kell messzire menni, hisz kis hazánkban is népszerű. Noha sokan nem gondolnák, a labdarúgás nagyon veszélyes sport is tud lenni.

Törések zúzódások, súlyos esések, és kisebb sérülések a labdarúgó életének megszokott velejárói. Halálesetekről is halhattunk többször, melyek a pályán történtek. Legalább egy olyan esetről is tudunk, ahol egy villám egy csapat mind a 11 játékosát agyoncsapta.

Ahhoz, hogy a futball valódi veszélyességéről képet kaphassunk, érdemes mérlegelni a következőket: Ebben a sportban háromszor akkora a sérülés esélye, mint a contact harcművészeteket gyakorlók körében. Tehát kétszer is gondolja meg, mielőtt a leselkedő veszélyekre való tekintettel megtiltja gyermekének, hogy karatézni járjon.

foci

2. Golf

Lehet, hogy nem hisz a szemének, amikor a veszélyes sportok listáján a golfot olvassa. De a labdarúgáshoz hasonlóan ebben a sportban is nagyon komoly veszélyt jelentenek a villámok. Tudomásunk szerint több mint 4000 ember halt meg a golfpályákon villámcsapás következtében. A gyönyörű zöld mezők, fedezék nélkül, csak úgy vonzzák a viharokat. A villámcsapásban meghaltak majdnem öt százalékát golf közben érte a halál.

Ne nevessen hát a golfpályán araszoló idős embereken, mert a világ egyik legveszélyesebb sportjának terepén teszik ezt.

golf

3. Pom-pomos lányok

Mindenki, aki látott már valamilyen csapatmérkőzést, az látott már pom-pomos lányokat is. Ők azok, akik a játékszünetekben néha több izgalomról gondoskodnak, mint maga a mérkőzés, nem utolsósorban hiányos öltözetük miatt.

De ne gondolja, hogy könnyű feladat az övék. Igen veszélyes sportról van szó.

A lányok bonyolult koreográfiák alapján mozognak, melyek folyamán a törések és egyéb sérülések komoly veszélyt jelentenek. Gerinctörés, és egyéb komoly sérülés is fordult már elő.

Igazából nagyobb annak a kockázata, hogy a lányok a pálya mellett megsérülnek, mint annak, hogy a játékosokkal a pályán történik valami. Soha ne mondja tehát egy pom-pomos lánynak, hogy amit csinál, az nem igazi sport. Valószínűleg sokkal veszélyesebb, mint bármi, amit ön az egész életében végzett.

4. Motorversenyzés

A szülei fején találták a szöget, amikor leszögezték, hogy márpedig nem kap motort, mert veszélyes. A motorversenyzés a világ egyik legveszélyesebb sportja. Mivel nem egy biztonságos autóülésben kell ülni, a komoly sérülések veszélye sokkal nagyobb.

Van versenypálya, ahol már több mint kétszáz ember halt meg. A motorversenyzés tehát valódi sport azoknak, akik szeretik a komoly vasakat és a sebességet. Csak arra vigyázzon, hogy ne csavarodjon fel egy fára óránként 200 kilométeres sebességgel.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.