Valóra vált álmok – a legsikeresebb diéta

Fogyókúrázni nem könnyű. Nehéz elkezdeni, főleg ha már több nekifutáson vagyunk túl, és a legtöbbjük nem volt sikeres, vagy valami miatt abbamaradt.

Összeszedtük, a diéta legfontosabb buktatóit, amiket ha elkerülünk, sikeresen elérhetjük a számunkra ideális testsúlyt!

1. Nincs azonnali megoldás fogyásra!

Ha rekordsebességgel akarunk lefogyni azért, mert valami szuper reklámban pár kapszula sok-sok mínusz kilót ígér, sajnos nem fog menni. Hirtelen felindulásból sose fogjunk neki, mert először fejben kell eldönteni és rákészülni, hogy leadjuk a súlyfelesleget! Azonnali megoldás nem létezik, főleg nem minden egyéb energia befektetés nélkül.

2. Nem szabad kihagyni a szervezet megfelelő felkészítését!

Ha valaki szeretne megszabadulni a súlyfeleslegtől, akkor nem is fogyókúrát kell tartania, hanem életmódot váltani. Ezt a döntést először komolyan el kell határozni, majd pedig fel kell készíteni a szervezetet! A túlsúlyosak ugyan általában sokat esznek, de az összetevők nincsenek egyensúlyban. Az ételeik főként szénhidrátot és zsírt tartalmaznak, a vitaminok és a fehérjék pedig nem megfelelő mennyiségben kerülnek be a szervezetükbe.


A drasztikus
fogyókúra sokszorosan megbosszulja magát! Ha például, úgy döntünk, hogy egyáltalán nem eszünk szénhidrátot, akkor néhány nap alatt viszonylag gyorsan megindul a súlycsökkenés, ám a szervezet nem bírja sokáig a megvonást, ,,fellázad” és ,,követeli” a szénhidrátot. Ekkor habzsolni kezdjük a korábban megvont ételeket, és végül nem lesz sikerélmény, mert a leadott kilók azonnal visszaszaladnak.3. Drasztikusan ne vonjuk meg magunktól a táplálékot!

4. Ne jojózzunk!

A jojó effektus épp a drasztikus megvonás miatt alakul ki, aminek egyik hátulütője, hogy kudarcélményt okoz, tehát lelkileg negatív irányba visz, ám a másik, sokkal fontosabb hátránya, hogy a szervezetnek nagyon rosszat tesz. Felborítja a korábban megszokott rendszert, s ettől a test ide-oda kapkod!

5. A fogyókúrát le kell zárni!

A sikeres fogyókúra kulcsa, hogy ne csak lefogyni, hanem életmódot is kell váltani, amelyben nagy szerepet kap a mozgás és a kiegyensúlyozott étrend. Akkor tudjuk hatékonyan leadni a fölösleget, ha először felkészítjük a szervezetet, majd kevesebb szénhidrátot viszünk be, de nem vonjuk meg teljesen, végül pedig – ha elértük a kitűzött célt – nem kezdjük el azonnal habzsolni a fogyókúra során minimális mennyiségben fogyasztott ételeket, vagy a csökkentett szénhidráttartalmú étkek helyett, a teljes szénhidráttartalmúakat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index