Megtorpant a fogyás? Íme, 3 tipp, hogy újra beinduljon!

A fogyókúra elején szinte szárnyalunk, csak úgy olvadnak le a felesleges kilók a testünkről. Egy idő után azonban a testsúly csökkenése lelassul, megáll. Ez sokakat elkeserít, főleg, ha hosszabb időn át nem mozdul a mérleg nyelve. De van megoldás arra, hogy ismét felpörögjön az anyagcsere!

Gyakori probléma, hogy fogyókúra idején hirtelen megáll a fogyás és a testsúly akár heteken át változatlan marad. Ez sok fogyni vágyót kétségbeesésbe kerget és többen fel is adják a diétát, hiszen kudarcnak érzik azt. Pedig ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hiszen egy nagyobb fogyókúra során teljesen természetes, hogy akár 2-3 alkalommal, akár hetekre is megtorpan a súlyvesztés. Ennek oka nem más, mint maga a fogyás. Ha ugyanis heti 1%-ot fogyunk a testzsírból, az a súlycsökkenéssel arányosan egyre kevesebb lesz, így úgy tűnhet, hogy egyáltalán nem fogyunk. Ráadásul, ahogy egyre közelebb járunk az álomsúlyhoz és tartjuk a diétát, úgy próbálja raktározni a zsírt a testünk.

Így indítható be ismét a súlycsökkenés

Három tippünkkel ismét felpörgethető a fogyás.

  1. Ne ess pánikba!
    A fogyókúra előrehaladtával lassul az anyagcsere, ez egy teljesen természetes folyamat. Mivel kisebb testtömeg kevesebb energiát igényel, minden ötkilónyi fogyás után érdemes kicsit változtatni diétánkon, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be, mint amennyit felhasználunk.
  2. Nézd meg, mit eszel!
    Bár úgy hisszük, hogy keményen diétázunk, mégis vannak olyan apró csapdák, melyeket nem veszünk észre. Csak egy csepp ebből, egy kanálnyi abból, egy kistányérnyi még valami másból és máris sokkal több kalóriát tartalmaz az étrendünk, mint azt gondolnánk. Már egy komolyabb görbe este alkoholfogyasztásának kalóriatartalma miatt is megtorpanhat a fogyás. Hogy ne érjen bennünket meglepetés, végső mentsvárként vezessünk étkezési naplót, amelyben pontosan vezetjük, mit és mikor ettünk.
  3. Variáld a diétádat!
    Ha már minden kötél szakad és végképp elkeseredünk a stagnálás miatt, fogjuk fel játékosabban a fogyókúrát. A kalória bevitel variálása jó módja lehet annak, hogy szervezetünk és anyagcserénk ismét a régi módon működjön. Ehhez nem kell mást tenni, mint 3 napon át kevesebb, a következő, negyedik napon pedig több kalóriát fogyasztani, például a 7és17 speciális fogyókúrás termékek melletti könnyű vacsora előtt uzsonnára elfogyasztható egy kis egészséges nassolnivaló. A folyamatos változáshoz nehezebben szokik hozzá a szervezet, így ismét beindulhat a fogyás.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.