Házi készítésű protein shakek

Protein por nélkül is dagadhatnak az izmok! Készítsünk házilag fehérje turmixot és érezzük a változást!

A fehérjeturmixok pozitívumai nem ismeretlenek előttünk, mivel számos helyen olvashatunk és hallhatunk a protein szervezettre gyakorolt jótékony hatásáról. Ha a napi étrend részeként iszunk fehérjeturmixokat, rövid idő alatt megtapasztalhatóak előnyei, főként sportolás mellett. Mindezek ellenére is hosszú távon kevésbé pénztárca-barát a proteinturmixok rendszeres fogyasztása, erre azonban van megoldás, ha házilag készítjük el saját shakeinket!

Alakformálás étrend-kiegészítők nélkül

A testépítés és a sportolás valamennyi formája mellett elengedhetetlen, hogy megfelelő módon táplálkozzunk! A különböző étrend-kiegészítők viszont a horribilis árak ellenére is tartalmazhatnak olyan összetevőket, aminek a fogyasztása – főként hosszú időn keresztül – nem tesz jót a szervezetnek. Ez a probléma egyszerűen kiküszöbölhető, ha saját kezűleg készítjük el a kívánt kiegészítőket!

Csokoládés banán turmix

Hozzávalók:

– 6 tojás

– 4 evőkanál kakaópor/csokoládépor

– 4, 5 csésze tej

– 3 evőkanál tejpor

– 3 banán

– 2, 5 evőkanál mogyoróvaj

Elkészítése:

Turmixoljuk össze a tejet három feltört tojással, majd öntsünk hozzá két evőkanál kakaóport! Ha ezeket alaposan összekevertük, adjunk hozzá 2 banánt 3 evőkanál tejporral! Az újabb keverés után tegyünk bele még 2 evőkanál kakaóport, és 3 evőkanál tejport! Legvégül adjuk hozzá a mogyoróvajat és a harmadik banánt! A hozzávalókat keverjük össze még egyszer alaposan, és már fogyaszthatjuk is!

Proteinben gazdag falatok az edzés mellé! Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. Nézzük, hogy ez működik-e a sportos életvitelt folytatóknál is!

Sportos ételek, magas proteintartalommal!

Citromos eper shake

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál sűrített tej
  • 3 gombóc citromfagylalt
  • 2, 5 csésze tej
  • 1 csésze fagyasztott eper

Elkészítés:

A tej és a tojás alapos összekeverése után adjuk hozzá a citromfagylaltot! Amikor már egyenletesre kevertük az alapanyagokat, tegyük bele a sűrített tejet és az epreket! A turmixolás után ajánlott rögtön meginni!

Narancsos ananász turmix

Hozzávalók:

  • 1 csésze tojásfehérje
  • Fél csésze narancslé
  • Fél csésze ananászlé

Elkészítés:

A levek tetszés szerint helyettesíthetők friss gyümölcsökkel, mivel a turmixgéppel hasonlóan simára keverhetők ezek az alapanyagok is. Az elkészítéshez tegyük a hozzávalókat egy tálba, majd addig turmixoljuk, míg teljesen lággyá nem válik! Fontos, hogy tartósítószermentes, 100 %-os leveket használjunk a shake elkészítéséhez!

Zabos gyümölcs shake

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál zab
  • 1 teáskanál búzakorpa
  • 1 csésze almalé
  • 1/3 csésze őszibarack
  • 1/3 csésze fekete áfonya
  • Fél banán

Elkészítés:

Elkészítése rendkívül egyszerű és gyors: valamennyi hozzávalót összeöntve turmixoljuk a keveréket, amíg ihatóvá nem válik! Még finomabb, ha jégkockákat, vagy jégkását is adunk hozzá, és még egyszer alaposan összerázzuk!

Ezeket a recepteket végigolvasva beláthatjuk, hogy nem tűnik nehéz feladatnak a házi készítésű turmixokat elkészíteni, tehát itt a remek alkalom, hogy kipróbáljuk őket!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Fehérje diéta előnyei és hátrányai - Diet Maker

    […] A fehérje diéta azért jó, mert már a neve is sugallja, hogy itt nem lehet elcsábulni, itt nem engedhető meg semmilyen bűnös étel. Olyan ételeket tartalmazz, amivel szinte garantált a hízás elkerülése és ami valószínű segíteni fog a fogyásban. Tipikusan fehérje dús ételeknek számítanak a húsok, húsfélék, tejtermékek, hüvelyes zöldségek, tojás és ami a testépítőknél még népszerű az a fehérjepor és a fehérje turmixok. […]

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.