Elsavasodás – tünetek

Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális sav-lúg arányt (20/80) szervezetünkben.

Fáradtság

A fáradtság valószínűleg az elsavasodott test egyik legfőbb tünete. A savas testközegben termelődő méreganyagok akadályozzák a fehérjék és ásványi anyagok felszívódását, melynek következtében gyengül a test enzim- és hormontermelő képessége.

Ez akadályozza a sejtek újratermelődését, és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit. Ennek következménye lehet a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg-növelésére való képtelenség és az általános legyengültség.

Túlsúly

Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában az elsavasodás következménye. Mit jelent ez pontosan? A test zsírsejtek segítségével szállítja el a savakat a létfontosságú szervektől, hogy ezek a savak szó szerint ne marják szét a szerveket.

dieta_katt11

Tehát a zsírsejtek növekedése valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra. A megoldás a lúgosítás!

Allergiák

Az elsavasodott, oxigéntől megfosztott testben lévő méreganyagok nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek nevezünk. A meg nem emésztett fehérje felszívódása szintén komoly oka lehet az allergiás állapotoknak.

Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását és sokféle ételallergiát okoz. Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.

Mi a helyzet a soványsággal?

A másik véglet, hogy a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák tápanyagainkon élősködnek, akár 50%-kal csökkentve azok vegyi és mechanikus felszívódását. Ez sok embernél kórós soványsághoz vezet, ami semmivel sem egészségesebb a túlsúlyosságnál.

Fehérje nélkül a test nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások.

izmos%2520has1

Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor teste biokémiailag stabilizálódni kezd, de ahogy állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya és elindul az optimális testsúly irányába. Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak.

Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a test saját magától kezdi beállítani saját ideális súlyát. A lúgosító étrend-kiegészítők ebben nagyon sokat segíthetnek, hiszen létfontosságú tápanyagokat és könnyedén emészthető fehérjét juttatnak szervezetünkbe. Ezek lúgosítanak, energizálnak, és gazdagon tápláló formuláik elkezdik oxigénnel dúsítani a testet.

Szeretné megtudni, hogy mennyi az ideális súlya? Ide kattintva kiszámíthatja!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.