Elhízás ellen dió!

Azok, akik rendszeresen fogyasztanak diót, egy tanulmány adatai szerint alacsonyabb BMI (testtömegindex) értékkel és haskörfogattal rendelkeznek.

“Az egészséges étrend szerves része kellene, hogy legyen a dió” – mondta Carol O’Neil, a Louisiana Állami Egyetem kutatója. Bár a legtöbb fogyókúrázó magas a zsírtartalmuk miatt igyekszik kerülni a magvak fogyasztását, mégis azok, akik beépítik az étrendjükbe például a mandulát, a kesudiót vagy a pisztáciát, bizonyítottan alacsonyabb a BMI-indexük és a haskörfogatuk.

dio

A tanulmány elkészítéséhez a kutatók az Egészségügyi és Táplálkozási Tanulmány (NHANES) adatait használták fel, amelybe 1999-2004 között összesen 13 292 önkéntest vontak be. Az eredményekből az is kiderült, hogy a magvak csökkentik a kettes típusú cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. A kutatók ezért napi három evőkanálnyi diót vagy más magvak fogyasztását javasolják. “Az egyik legérdekesebb eredmény az volt, hogy észrevettük, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztanak magvakat, azok alacsonyabb testsúllyal is rendelkeztek” – tette hozzá Carol O’Neil, aki részt vett a kutatásban.

A tanulmány az American College of Nutrition oldalain jelent meg.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.