Az 5 legjobb zsírégető tea

Teázni jó! Ráadásul, akik naponta öt, vagy annál több csésze zöld teát isznak, 16 százalékkal csökkentik a szívbetegség kockázatár, ráadásul fogyaszt és segíti az anyagcserét is.

Chai tea:

Az éhségcsillapító” India népszerű teájának és egyben nemzeti italának az alapja a fekete tea. Ez a különleges érett tea, a szervezetünk számára olyan fontos anyagokat tartalmaz, mint a tein, amely kitűnően befolyásolja a zsírégetést, ráadásul stresszesebb időszakban még a gyomrot is megnyugtatja. A chai tea illóolajokkal is tele van, ráadásul klorofilt is tartalmaz, ami a lúgosításra van jó hatással. Összességében ez a tea javítja az anyagcserénket, de még lelki állapotunkra is pozitív hatást gyakorolhat.

Foto: pixabay.com

Zöld tea: Az „anyagcsere gyorsító”

Frissít, szuper hatással van az egészségünkre és még finom is! Ez bizony az egyik legközkedveltebb italunk alapanyaga, a zöldtea, amely flavonioidokat, vitaminokat és koffeint is tartalmaz. Diétánk kiegészítőjeként is jó hatással alkalmazható, de remekül helyettesíti a reggeli kávét is, ha éppen nem szeretnénk tejet inni! Sok benne a C-vitamin, a kálium,a kalcium és a magnézium. hatékonyan  serkenti az agyagcserét, de az immunrendszert is erősíti, ami különösen ősszel és télen nagyon fontos, amikor kevesebb zöldséget-gyümölcsöt fogyasztunk!

Foto:pixabay.com

Oolong-tea: A „zsíroldó”

Csodateaként is tartják számon, hiszen segít megteremteni a testi-lelki egyensúlyt. Azonban igazán zsírcsökkentő hatása miatt szeretjük, hiszen az oolong-tea a benne lévő szaponinnak köszönhetően meggátolja a zsírok lerakódását a hasnyálmirigyben. Így szervezetünkből anélkül ürülnek ki a zsírok, hogy azok lerakódnának. Magas koffeintartalma pedig segíti a zsírégetést!

Foto:pixabay.com

Hárslevél-tea: A „vízhajtó”

A hársfalevél tea is remekül beilleszthető egy hatékony fogyókúrába, hiszen számos hatóanyagának köszönhetően vízhajtó hatású, viszont a vesét nem terheli meg! Ebben a teában is megtalálhatók a következő jótékony anyagok, a szaponin és a C-vitamin is. Hatásosan alkalmazhatjuk akkor is, ha túl sokat ettünk!

Magyalfa-tea: Az anyagcsere fokozó”

A magyalfa magas koffeintartalma miatt anyagcsere-fokozó és zsírégető hatással bír, ráadásul enyhe vízhajtó hatású és gyulladáscsökkentő is. A magyalfa teának magas a magnézium és a vastartalma is.

Ha valamiben igazán jó a zellerszár, akkor a zsírégetésben mindenképp. Használjuk csak ki ezt az előnyös tulajdonságát!

Szuper zsírégető turmix zellerből

Forrás: https://napidoktor.hu/index