A dinnye-módszer lényege

Ezt a diétát ajánljuk azoknak, akik néhány kilótól szeretnének megszabadulni pár nap leforgása alatt, úgy, hogy eközben egészségük is javuljon.

A dinnyediéta jó azoknak, akik hozzászoktak a rendszeres étkezéshez és azoknak, akik egyszerűen időtakarékosan meg akarják oldani a diétás étkezésüket.

Elérhetünk vele súlycsökkenést (kb. 3 kg öt nap alatt), a görögdinnye citrulintartalma szabályozza az izom-, a zsír- és a kötőszövetek felépítését, kálium-, kalcium-, magnézium-, vas-, nikkel- és fluortartalma gyorsítja az anyagcserét, vízhajtó hatású.

A módszer lényege

Természetesen kalóriaszegény étkezés mellett mind a görög-, mind a sárgadinnye remek alapja, illetve kiegészítője lehet a súlycsökkentő étrendnek. Alacsony kalóriatartalma, vízhajtó és emésztést segítő hatása révén lerövidíthetjük a fogyókúra idejét.

Feltételek, követelmények

Mindennap fogyasszunk uzsonnát is, ami két órával előzze meg a vacsora időpontját.

A diéta leírása

A napi négy étkezést tartalmazó diétába próbáljuk meg minél többször, minél változatosabb formában beilleszteni valamelyik dinnyefajta fogyasztását. Hogyha nincsen időnk különleges fogások elkészítésére, akkor egyszerűen együnk dinnyét!93601

Étrend, receptek

Reggeli

Mindennap 1 pohár sovány joghurt dinnyedarabokkal, kávé feketén, esetleg alacsony zsírtartalmú tejjel és édesítőszerrel, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér kevés margarinnal megkenve.

Ebéd

1. nap: zöldségsaláta sovány sajttal és sonkával.

2. nap: paradicsomleves, halfilé roston sült zöldségekkel.

3. nap: zöldségleves, egy szelet marhahús roston sütve paradicsomsalátával.

4. nap: zöldségsaláta főtt tojással.

5. nap: zöldségleves, egy szelet marhahús roston sütve párolt zöldségekkel

Uzsonna

Minden délután annyi görögdinnye, amennyi jólesik.

93612

Vacsora

1. nap: Töltött dinnye

Fél görögdinnyéből kanalazzuk ki a gyümölcshúst, kis gömböket formálva. A fél dinnyehéj szélét vágjuk cikcakkosra és tegyük félre. 25 dkg sárgadinnyét kockázzunk apróra. 1 őszibarackot és 1 almát vágjunk gerezdekre. 15 dkg ribizlit mossunk meg, és a szemeket szedjük le a szárról. Egy tálban keverjük össze a gyümölcsdarabokat, hintsük meg leevés cukorral, majd töltsük a cakkozott dinnyehéjba. Ez a mennyiség akár négy embernek is elég, de húsok mellé is nagyon finom.

2. nap: Mozzarellás sárgadinnye-saláta bazsalikommal

Mossunk meg egy fej salátát és egy csokor bazsalikomot. A salátát csíkokra vágva rendezzük el egy tálon. 1 kis fej sárgadinnyét hámozzunk meg szedjük ki a magjait, és felkockázva tegyük a salátára egy csomagnyi mini mozzarellával együtt. 3 evőkanál olívaolajat keverjünk ki 1 evőkanál balzsamecettel, sóval, borssal, és öntsük a salátás egyvelegre, majd szórjuk meg az összeaprított bazsalikommal.

3. nap: Sonkás dinnyesaláta

1 kis fej sárgadinnyét vágjunk félbe, és húsát kis golyókban szedjük ki. Ugyanezt tegyük egy kisebb görögdinnye felével. 5 dkg füstölt sonkát vágjunk csíkokra. 4 szép nagy salátalevelet terítsünk egy tányérra, halmozzuk rá a dinnyegolyókat és a sonkát. 4 evőkanál olívaolajat keverjünk ki 1 kávéskanál mézzel, 1 citrom levével és 1 csipet sóval, majd öntsük rá a dinnyesalátára.

4. nap: Rántott sárgadinnye

1 nagyobb megtisztított sárgadinnyét vágjunk gerezdekre, és forgassuk meg búzacsírában. Rakjuk tányérra, és tálaljuk mézzel ízesített tejszínhabbal.

5. nap: Endívia-spenót-dinnye saláta

1 endíviát és 2 marék friss spenótot mossunk meg leveleiket rakjuk tányérra. 1 kis sárgadinnyét vágjunk félbe, szedjük ki a magját és kockázzuk fel. 1 körtét mossunk meg, és vágjunk vékony szeleteltre. A gyümölcsdarabokat halmozzuk az endíviára és a spenótra. 1 evőkanál olívaolajat keverjünk ki fél citrom levével, ízesítsük sóval, és öntsük a gyümölcsökre. Kakukkfűvel és mentával megszórva tálaljuk.

Forrás: