A cicanaci kövérít

A divatos “macskanadrág” rajongói számára rossz hír, hogy jobban teszik, ha kedvenc viseletüket hanyagolják a nyárra, mert a cicanadrág lustává teszi az izmokat.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a cicanadrág lustává teszi az izmokat, ami petyhüdt hashoz és ingatag lábhoz vezet. Úgy vélik, itt az ideje, hogy nők ezrei gondolják újra ruhásszekrényük tartalmának a sorsát.

Sammy Margo pszichoterapeuta így vélekedik: „Ezek a nadrágok jól néznek ki, és mindenkihez illenek, de van egy hátrányuk: úgy tartják meg a combban lévő négyfejű izmot és a farizmot, hogy azoknak tulajdonképpen nem is kell dolgozniuk. Ennek eredményeképpen ezek a területek kikapcsolnak, így amikor először tesszük szabaddá a jó idő közeledtével a testünket, azt tapasztalhatjuk, hogy az nem olyan karcsú és formás, mint lennie kellene.”

„A cicanadrág elrejti testünk olyan kényes területeit, mint a narancsbőrös comb, így arra is kevesebb motivációt érzünk, hogy tegyünk valamit a probléma ellen.” – tette hozzá a szekértő.

shutterstock_402810371

A Lycra márkájú macskanadrág 2006-ban került be a forgalomba, és népszerűsége azóta töretlen. Olyan hírességek viselik ezt a fazont, mint Gweneth Paltrow, Michelle Obama, Kate Perry vagy Victoria Beckham, akik nem egyszer a saját tervezésű darabjaikban jelennek meg. Az új felfedezés azonban könnyen a divat végét is jelentheti.

Jó hír, hogy az így ellustult izmokat egy kis edzéssel könnyű újra formába hozni. A bokasúlyokkal való séta, a hasprés, a farizom napközben való megfeszítése- kiengedése mind meg fogja hozni a jó eredményt. „Húzzuk be a hasunkat, amennyire csak tudjuk, majd félig engedjük ki. Próbáljuk meg egész nap így tartani.” – javasolja a szakember. Margo szerint hat hét elegendő arra, hogy testünk visszanyerje a régi formáját.

„Aki jól szeretne kinézni nyárra, legjobban teszi, ha már ma megszabadul a cicanadrágjától. A napsütéses időjárásból arra következtethetünk, hogy idén hamar eljön az ideje a lengébb öltözetnek.”

Forrás: