4 tipp a fogyókúrázók folyadékbeviteléhez!

A karcsúsodni vágyók alapszabálya a megfelelő folyadékbevitel, de hogy ezt hogyan és pontosan milyen folyadékokkal tegyék, arra adunk most négy tippet!

1. Kevesebb cukor is elég!

Egy cukros innivalót érdemes felváltani vízre vagy nullkalóriás üdítőre, így 10 kávéskanállal kevesebb cukor kerül a szervezetbe. Ízesítésnek kiváló a citrom, a menta vagy a fagyasztott eper. A folyadékkal bevitt cukortól senki sem lakik jól!

Egy tanulmányban azt vizsgálták, mi történik, ha valaki zselés cukorkából vagy cukros üdítőből visz be extra 450 kalóriát. A cukorkaevők önkéntelenül is kevesebb kalóriát vittek be másból, de az üdítős csoport tagjai nem: ők négy hét alatt híztak 1 kilót.

2. Jobb a magas, vékony pohár!

Az alacsony, öblös pohár helyett jobb a magas, vékony: így 25-30 %-kal csökkenthető a folyékony kalóriák száma. Brian Wansink szerint az optikai csalódás miatt iszunk többet vagy kevesebbet. A Cornell Egyetemen elvégzett vizsgálatai szerint mindenki több italt tölt ki az alacsony, öblös poharakba, még a képzett mixerek is.

dieta35

3. Alkohol-stop

Ha egy eseményen inni kell, az első alkoholos italt kísérje alkoholmentes, alacsony kalóriatartalmú folyadék, például ásványvíz, ne pedig sör vagy bor! Az alkoholban sok a kalória, ráadásul az önkontrollt is befolyásolja, így könnyebben enged az ember a rágcsálnivalók és más ételek csábításának.

4. Zöld tea

A zöld tea közismerten segíti a fogyást és egészséges is! Néhány tanulmány azt állapította meg, hogy átmenetileg növeli a kalóriaégetés mértékét, valószínűleg a katekin nevű anyag révén. Az antioxidánsok miatt az immunrendszerre is jótékony hatást gyakorol. A koffeintartalmára azért nem árt odafigyelni!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: