Sárgadinnye receptek az izomgyulladás ellen!

Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gyógynövényként is ismert. Íme néhány recept, hogy gyógyulhassunk.

Kardamomos sárgadinnyeleves két főre:

700 grammos sárgadinnye
250 ml víz
2 ek natúr joghurt
1 egész kardamom magjai, frissen összetörve
1 ek méz

Elkészítése: A sárgadinnyét vágjuk félbe, kanalazzuk ki a magját. Mindkét felét vágjuk gerezdekre és a cikkelyekről a héjat távolítsuk el. A gyümölcshúst kockázzuk fel. A kockákat tegyük kis lábasba, engedjük fel vízzel – és hozzáadva a frissen őrölt kardamom-magot – felforraljuk. Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítsük össze, keverjük hozzá a joghurtot és a mézet, majd felforraljuk. Behűtve tálaljuk.

Joghurtos sárgadinnyefagylalt négy főre

1 db (1-1,3 kg-os) sárgadinnye
3 tojás
3 dl tej
2-3 dl joghurt
1 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
0,5 dl forró víz

Elkészítése: Távolítsuk el a dinnye magját és héját, aprítsuk fel a húsát, majd botmixerrel turmixoljuk össze. A tojások sárgáját a tejjel és a vaníliás cukorral vízgőz felett főzzük krémmé. A cukrot a forró vízben oldjuk fel, és adjuk a dinnyehúshoz. A krémhez fokozatosan keverjük hozzá a joghurtot, majd a cukros dinnyelevet. A fagylaltkrémet öntsük egy fedeles dobozba, és tegyük a fagyasztóba. 40-60 percenként négyszer, ötször keverjük át. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjünk hozzá három tojás habbá vert fehérjét. 6-8 órás fagyasztás után fogyasztható a desszert.

sargadinnye1

Sárgadinnye saláta kecskesajttal 4 főre

sárgadinnye
kígyóuborka
paradicsom
kecskesajt
mentalevél

Az öntethez: 1 ek barnacukor?, 1 ek balzsamecet?, 3 ek olívaolaj?, só, ?bors

Elkészítése:

Öntet: A cukrot kevés forró vízben oldjuk fel, majd adjuk hozzá a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk, és habverővel állandóan kevergetve öntsük bele az olívaolajat.

Saláta: Egy salátástálban rétegezzük egymásra a vékony szeletekre vágott sárgadinnyét, kígyóuborkát, paradicsomot, kecskesajtot és végül néhány mentalevelet. Locsoljuk meg az öntettel. Fogyasztás előtt rövid időre tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.

Forrás: