Paprikára fel!

A nyár egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a rutinos és kezdő háziasszonyoknak egyaránt. A hazai idényzöldségek és a paprikaszezon köszöntéséül zamatos, de legfőképpen színes fogásokat varázsolhatunk a család asztalára.

Akár fél óra alatt könnyű ételt készíthetünk az ízletes magyar paprikából, ezért összeállítottunk három üde, tavaszi receptet, amelyet megspékeltünk Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippjeivel is.

Ponttyal hirtelen sült zöldségek

Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé
1 db cukkini
2 db TV paprika
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
2 szál sárgarépa
1 kis padlizsán
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor snidling
1 ujjnyi friss gyömbér
1 tk. MAGGI Ízvarázs ételízesítő – sok zöldséggel
2 ek. olíva olaj
ízlés szerint bors

 

Elkészítés:
A pontyfilét megmossuk, lecsepegtetjük, vékony csíkokra vágjuk.
A felcsíkozott pontyot egy tálba tesszük, megszórjuk az zöldséges ételízesítővel, a frissen őrölt borssal és rácsorgatjuk az olíva olajat. Jól átforgatjuk és félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük.
Serpenyőben vagy wokban hirtelen kisütjük a zöldségeket, majd félretesszük.
A csíkozott pontyot is hirtelen kisütjük, a tisztított, apróra vágott friss gyömbérrel együtt.
Rákanalazzuk a pontyra a zöldségeket, összeforgatjuk az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, majd 1 perc alatt még nagy lángon összeérleljük.

Csirke saslik salátával és paprikás mézes mártogatóssal

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
2 marék friss levélsaláta vegyesen
1 fél citrom szeletelve
1 savanykás alma
2 db TV paprika
2 evőkanál méz
1 kis darab gyömbér
1 ek. olíva olaj
1 tk. MAGGI Gyros csirkefalatok alap

 

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk, majd megforgatjuk a Gyros csirkefalatok alapban.
A fűszeres csirkekockákat felszúrjuk 4 kis nyársra, majd egy evőkanál olívaolajon serpenyőben hirtelen kisütjük.
Eközben megmossuk a levélsalátákat, a citromot, az almát és a paprikákat.
A levélsalátákat összetépkedjük, a citromot és az almát vékonyan felszeleteljük, egy tálban jól elkeverjük úgy, hogy a citromot kissé megnyomkodjuk.
A gyömbérdarabot megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk és darálógépbe tesszük. Jól összedaráljuk, néhány csepp citromot csepegtetünk rá, majd hozzákeverünk két evőkanál mézet.
Tálaláskor alulra halmozzuk a friss salátát, erre tesszük a csirkesaslikot, egy kis mártogatós tálba mellé kanalazzuk a mézes gyömbéres paprikakrémet.

Fűszeres-balzsamos paprikaálom

Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
2 ek. balzsamecet
1 ek. mustár
2 ek. olíva olaj
6 db paprika (3 TV, 3 színes kaliforniai vagy kápia)
15 szem olívabogyó vegyesen
1 MAGGI Marhahúsleves kocka

paprika3480

Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk.
Egy fél liter vízhez adunk egy Marhahúsleves kockát, és megfőzzük benne a csirkecombokat.
Közben megmossuk a paprikákat és forró serpenyőben vagy grillezőn hirtelen kisütjük őket.
Egy tálban összekeverjük a balzsamecetet, a mustárt, egy evőkanál olíva olajt, és a párolt csirkecombokat óvatosan megforgatjuk a szószban.
Ezután a fűszeres csirkecombokat is hirtelen kisütjük, éppen hogy színt kapjanak. Melléjük dobjuk az olívabogyókat, visszatesszük a sült paprikákat, és forrón, friss fűszernövénnyel tálaljuk.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index