A narancshéj vigyora – finomságok Halloween-re!

Egy ünnepi alkalom a hangulatról is szól – kreatív otthonokban nemcsak a dekoráció, de még az ételek is ezt szolgálják! A Halloween remek lehetőség fantáziánk kiélésére, ami az ételkészítést illeti!

Ha úgy igazán hangulatba szeretnénk kerülni Halloween alkalmából, teremtsük meg a feltételeket hozzá! Ne csak a dekorációval kápráztassuk el vendégeinket – no meg saját magunkat -, hanem a felszolgált ételekkel is! A hátborzongató Halloween tökéletes lehetőség arra, hogy ötletes, finom és egyben rémisztő fogásokat tálaljunk! Lássunk néhány kiváló tippet.

1. Narancshéjas szendvicsek

Lényegük nem az, hogy narancshéj van a szendvicsen – hanem az, hogy a „kitakarított” narancshéjakat, melyeknek szemet, szájat és orrot rajzolunk, megpakoljunk szendvics alapanyagokkal: készítsünk keveréket salátával (saláta mix-el), babbal, mustárral, citromlével, gyömbérrel, sóval, olívaolajjal, szalámi darabkákkal, répával és egy kis ecettel.

A zöldségek mutatósan kilógnak majd a szem- és szájnyíláson. Többedmagával a narancshéjban felszolgált szendvics igazán mutatós látvány a tálcán!

2. Szellemformájú sütik

Abszolút gyerekbarát! Lehet sima, ízlés szerinti sütemény tésztából, amit aztán szellemformára vágunk ki sütemény kiszúróval, vagy kukoricakenyérből, mely – bár nem desszertnek számít – édes ízű.

3. Sonkával körbetekert pálcák

Könnyen lehet a Halloween party kedvence – mindig jól jön, ha gyors, kézzel is elfogyasztható fogásokat szolgálunk fel. Tartalmuk legyen könnyű krémsajt, egy evőkanál apróra vágott snidling, kecskesajt, fűszerek, só és bors. Ezeket tekerjük be a sonkába és fűzzük majd a pálcikára.

4. Zöldség darabok mártogatóssal

Zöldpaprika, piros paprika, uborka és sárgarépa szeleteket egyaránt felhasználhatunk hozzá. Vágjuk őket nagyobb darabokra és kínáljuk fűszeres mártással.

A mártás alapja krémsajt. Ezt kell összekeverni ¼ csésze vágott, aszalt paradicsommal, melyet olajban tartottak, ¼ csésze kimagozott Kalamata olajbogyóval, 2 teáskanál vágott kapribogyóval, 2 finoman összetört fokhagyma gerezddel, 2 evőkanál vágott, sült, szárított piros paprikával, 2 teáskanál citromlével, sóval, borssal és ½ csésze apróra vágott, friss bazsalikommal.

halloween

5. Tökbe szúrt salátás pálcikák

Egy tetszés szerinti méretű dísztökbe hosszú pálcákat fogunk szúrni, melyek végén jégsaláta darabok, egy-egy uborkaszelet és koktélparadicsom van. A salátához a mártás  1 csésze majonéz, 1 csésze tejföl vagy sima joghurt, 1 teáskanál durvára őrölt fekete bors, 2 és fél evőkanál friss citromlé, 1 és fél teáskanál csípős paprika szósz, 1 és fél csésze morzsolt kék sajt felhasználásával készül. A mártást összeállítjuk és a kék sajtot utólag keverjük bele. Hűtsük le, majd a pálcikára szúrt zöldségekhez tálaljuk.  A tököt díszíthetjük fekete műpókokkal is!

6. Előétel „szemek”

Kissé bizarr látvány a tálcán, de kifejezetten Halloween hangulatot kölcsönöz! Olívabogyóból 2/3 csészényit használjunk fel. Kell még hozzá 3 evőkanál friss citromlé, 2 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál friss zsálya levél, 1 és fél teáskanál kóser só, ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors, bőr nélküli csirkemell, 16 kicsike darabra vágva. 16 kis gomba, 8 kerekre vágott répadarab, 4 kis, kimagozott fekete olívabogyó, felébe vágva; 4 nagy, töltött zöld olívabogyó, szintén félbevágva.

Az apró csirkedarabkákra kerülnek majd a szemet formázó zöldségek, melyeket fogvájóval vehetünk a szánkba!

7. Előétel „denevérek”

Nemcsak mutatós, de finom is! Egyszerűen elkészíthető Halloween-falatok, kecskesajt, krémsajt, pesto és néhány csipsz darab segítségével! A sajtból apró golyókat készítünk.

Szükséges hozzá 1 csomag krémsajt, kecskesajt szobahőmérsékleten, ¼ csésze pesto, 1 evőkanál durvára őrölt fekete bors, 2 evőkanál mák, 8 kimagozott olajbogyó, 32 háromszögletű kukoricacsipsz vagy tortilla csipsz. A kétféle sajt és a pesto keverékét 40 percre hűtsük be, majd formázzuk golyókká és forgassuk bele a mákba és a borsba. Két olívabogyóból készülnek a szemek, a csipszek pedig a denevérek szárnyaiként szolgálnak majd.

Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.