Mindent a steviáról! (x)

A Canderel Green a steviát használja alapanyagként, aminek kivonata akár háromszor édesebb a hagyományos, de sokkal több kalóriát, szénhidrátot tartalmazó cukornál

A Stevia Rebaudiana egy, a krizantémok családjából származó gyógynövény, amely eredetileg vadon, kis bokorként nőtt Paraguay és Brazília különböző részein, ahol levelét évszázadok óta édesítőként használják. A helyiek "Ka’a He’e”-ként vagy "édes fű”-ként ismerik, Dél-Amerikában évszázadok óta édesítőként használják. A stevia növényből számos természetes anyag kivonható; az egyik legjobb ízű és az összes közül legédesebb a nagytisztaságú rebaudiozid-A (Reb A), amelyet újfajta édesítőkhöz is használnak.

edesseg_canderel

A növény édesítőként való használatát először Antonio Bertoni botanikus figyelte meg 1889-ben. Bertoni később Stevia Rebaudiana-ként nevezte el a növényt a paraguayi kémikus, Dr. Ovid Rebaudi tiszteletére, aki először vonta ki az édes anyagot a növény leveléből. A legtöbb nagynevű cég jelenleg is arra törekszik, hogy természetes helyről származó növények feldolgozásából kapja meg a Reb-A-t.

Mivel a stevia kivonat akár háromszázszor édesebb a cukornál, de nem tartalmaz kalóriát vagy szénhidrátot, egészséges alternatívát kínál a cukor helyett azoknak, akik odafigyelnek kalóriabevitelre vagy diétájuk cukormennyiségére. További kutatások folynak arról, hogy a sztevia a cukorbetegek számára is kifejezetten előnyös lehet.

canderel_green_logo5

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.