Márványsajtos lazac

A márványsajt egy francia eredetű, kékpenésszel érő, rokfort tipusú sajt., Ízével, aromájával az ínyencek kedvencei közé tartozik.

3 db kb. 15 dekás lazacfilé

155 dkg márványsajt

8dkg lágy vaj

1 tk felaprított kakukkfűlevél

1 tk felaprított rozmaringlevél

4 ek zsemlemorzsa

lazackeksajtosbundaban480

 

Elkészítés 4 fő részére

A sajtot tálba téve villával kissé összetörjük.

Beledolgozzuk a vajat, a zöldfűszereketvégül, végül a zsemlemorzsát. Fóliára tesszük,és hengert formálunk a puha masszából. 45 percre mélyhűtőbe dugjuk, hogy megkeményedjen és szeletelni lehessen.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül állás). Egy tepsit alufóliával bélelünk, ráfektetjük a lazaszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé. A hengerből kb. fél centis szeleteket vágunk és beborítjuk velük a lazacok tetejét.

Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a sajtos bunda is kap már egy kis színt. Saláta illik mellé.

 

További NoSalty.hu receptek

sutotokkremleves21
mezesmak uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www33

Narancsos sütőtökkrémleves

>>

Mézes mák>>

További receptek >>

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.