Lehengerlő vágyaink

A Science című folyóiratban megjelent tanulmány szerint némi trükkel képesek lehetünk megfékezni telhetetlen vágyainkat. Lássuk, mik ezek!

Vizualizáljuk vágyainkat!

Henry Alford, a New York Times írója úgy szabadult meg közel öt kilótól, hogy mikor éjszaka rátört az éhség, elképzelte, ahogy elfogyaszt egy nagy tál sajtos tortillát. Szerinte már az is segít, ha félig eszünk meg egy ételt, de elképzeljük, hogy az egészet megettük.

Határozzuk meg éhségérzetünk mértékét!

Evelyn Tribole táplálkozás-szakértő szerint fontos meghatározni, valójában mennyire vagyunk éhesek, még mielőtt a kelleténél több kalóriát tömnénk magunkba. Mielőtt tehát leülünk enni, határozzuk meg egy 1-től 10-ig terjedő skálán éhségérzetünk nagyságát.

shutterstock_164562011

Rögzítsük vétkeinket!

A Wisconsin Egyetem kutatói azt javasolják, érdemes lefényképezni, mit eszünk egy héten keresztül, így sokkal inkább tudatában leszünk annak, mennyi felesleges dolgot veszünk magunkhoz napközben.

Összpontosítsunk a légzésre!

Jean Kristeller professzor és Ruth Quillian-Wolever pszichológus szerint a buddhista légzéstechnika elsajátításával szintén csökkenteni tudjuk a napközbeni nassolások számát.

Mantrázzunk!

Jean Fain pszichoterapeuta tanácsa a következő: szánjunk napi tíz percet arra, hogy a következő mantrát mondogatjuk: „Legyek biztonságban. Legyek egészséges. Legyek boldog. Éljek nyugodtan.” Ha ily módon megszáll minket a nyugalom, kevésbé érezzük szükségesnek, hogy gondjainkat evésbe fojtsuk.

Forrás: