Lassan sült csirkecombok

Alacsony hőmérsékleten való sütésnél 100 celsius fok alatti hőmérsékleten készülnek az ételek, ennél a receptnél a csirkecombok.

Hozzávalók 2 fő részére

4 csirkecomb

3 sárgarépa

3 fehérrépa

3 lilahagyma

3 ek olívaolaj

2 ek vaj

1 ek kakukkfűlevél

1 ek finomra vágott rozmaringlevél

10 zsályalevél

fekete bors

80fokoscsirkecombok640

Elkészítés

A megtisztított, szárazra törölt combokat sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben a vajat és 2 ek olívaolajat hevítünk, és folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat, majd lapos tűzálló tálra tesszük.

A zöldfűszereket beleforgatjuk a maradék olívaolajba és rászórjuk a combokra. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra tesszük a húsok közé.

80-100 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 3-4 órára. A végén feltekerhetjük 220 fokra a hőmérsékletet, és negyed óra alatt megpiríthatjuk a tetejét. És voilá, kész is az isteni zöldséges csirke.

 

További NoSalty.hu receptek

sutotokkremleves2
almapuncs uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www7

Mézes gyömbéres sütőtök leves >>

Almapuncs >>

További receptek >>

Forrás: