Kakukkfüves-paradicsomos zöldbab

A szárazbab fehérjetartalma tízszerese a burgonyáénak, háromszorosa a kenyérének, de magas ásványi anyagtartalma is, nem csoda tehát, hogy tápláló ételként tartjuk számon.

Hozzávalók

fél kg sárgahüvelyű zöldbab

1 doboz hámozott paradicsom

2 mogyoróhagyma

1 fokhagymagerezd

frissen tört fekete bors

4-6 kakukkfűágacska

olívaolaj

paradicsomoszoldbab480

Elkészítés 3 fő részére

A felaprított hagymákat olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, beletépkedjük a kakukkfűleveleket. Összefőzzük.

Közben a zöldbabot megtisztítjuk, végeit levágjuk, és egyenlő nagyságúra daraboljuk.

A kakukkfüves paradicsomszószhoz adjuk a babot, lefedve pároljuk, nem teljesen puhára, roppanósra. Közben néhányszor megkeverjük, és sózzuk, ha szükséges.

 

További NoSalty.hu receptek

kardamomossargadinnyeleves480
sullo_zold_keregben_sutve480 uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www17
Kardamomos sárgadinnye krémleves >> Süllő zöld kéregben sütve >> További receptek >>

Forrás: