Farsangi finomságok: karamelles alma

A karneváli hangulatban ajánlunk egy könnyen elkészíthető finomságot: karamelles alma. Ezt az igazán téli, farsangi finomságot minden gyermek kedvelni fogja!

Hozzávalók

– 4 nagy piros alma

– 16 hosszú pálcika

– 200 g cukor

– 100 g vaj

– 1,5 dl tejszín

– 2 bögre aprított dió vagy mogyoró

– 1 tábla félédes csokoládé apróra reszelve

alma%2520gyumolcs3

Elkészítés

1. Az almákat alaposan mosd meg és szárítsd meg. A szárakat távolítsd el, vágd négybe, majd vágd ki a magházakat. Minden egyes almadarabot szúrj fapálcikára.

2. A cukrot öntsd bele egy serpenyőbe és olvaszd addig, amíg szép, aranyszínű szirup nem lesz belőle. Ekkor add hozzá a vajat, és forrald tovább. Amikor már bugyborékolva forr, öntsd hozzá a tejszínt, alaposan keverd el, és hagyd ismét felforrni.

3. A kész masszába egyenként mártsd bele az almadarabokat. Miután picit megdermedt, mártsd bele a dióba vagy a mogyoróba, majd a csokireszelékbe. Ha még meleg a csokoládé szépen rá fog olvadni.

4. Az elkészült finomságokat helyezd egy tálcára a pálcikákkal felfelé fordítva. A hűtőszekrényben akár napokig is eltarthatod, tálalás előtt azonban 15 percig tartsd őket szobahőmérsékleten.

Farsangolásra fel!

Forrás: