Elvarázsolt pulykamell mandulával

Ennek a pulykás ételnek a hús megdarálása képezi az alapját. A mandulás masszát egy formába kell tölteni és így megsütni!

Hozzávalók 8 személyre

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 20 dkg mandula darálva
  • 2 tojás
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A pulykamellfilét finomra daráljuk. Hozzáadjuk a két tojást, a tejjel előzőleg leforrázott zsömlét elmorzsolva, az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal ízesítjük és a daráit mandula felével együtt, jól összedolgozzuk. Egy őzgerincformát vajjal vastagon bekenünk, a maradék mandulával beszórjuk és a húsos masszát, belesimítjuk.

pulykamell

Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük és 220°C-on 35-40 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve kissé lehűtjük, majd hűtőbe téve megdermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve, gyümölcsök társaságában kínáljuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.