Diós mini fánk recept Farsangra!

Akár Valentin napra akár Farsangra is elkészíthető ez a finom mini fánk sütemény.

Hozzávalók

50dk liszt

3dk élesztő

1ekanál cukor

4 tojássárgája

8dk margarin,

5dk porcukor

1,5dl tej

olaj a sütéshez

1dl méz

darált mák, dió

recept_doboz20

Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk egy kanál cukrot, és két kanál lisztet. Kovászt készítünk belőle, majd félretesszük. Amikor megkelt összedolgozzuk a liszttel, a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, meg egy csipet sóval. Annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, és egy mély tálban fakanállal jól összedolgozzuk.

Addig verjük, míg a fakanáltól elválik, és hólyagos lesz. Ezután meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és a legkisebb pogácsa szaggatóval apró fánkokat szúrunk ki belőle. Újra megkelesztjük, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges zsiradékot, azután felmelegített mézben és darált mákban vagy dióban megforgatjuk.

Farsangolásra fel!

Forrás: