Csokitorta light

A csokitortát is lehet kímélő módon készíteni. Dolgozzunk teljes kiőrlésű búzával, nádcukorral, cukrozatlan kakaóporral.

Csokitorta light

Hozzávalók

  • 10 dkg málna (mélyhűtött)
  • 6 dkg málnás étcsoki
  • 6 dkg finomliszt
  • 6 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 2 ek kakaópor (jó minőségű, cukrozatlan!)
  • 10 dkg nádcukor
  • 12,5 dkg natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl szénsavmentes ásványvíz
  • csipet

csokitorta640

Elkészítés 8 fő részére

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a kakóport és a csipet sót.

Vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tört étcsokit, a vízzel és a cukorral együtt. A gőzről levéve hozzákeverjük a vajat, és mehet bele a joghurt is. Robotgéppel beledogozzuk a tojásokat. A lisztes egyveleget, kisebb adagokban, hozzáforgatjuk a tojásos-csokis masszához, és óvatosan belekeverjük a málnaszemeket is. Kivajazott-lisztezett kb. 26 centi átmérőjű tortaformába simítjuk a masszát.

Légkeverésen 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl, s csak aztán kínáljuk a csokitorták e könnyedebb változatát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.