Borjúszeletek boros mártásban

A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja, ami nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Egy ízletes borjúszeletet tehát az egészségünk érdekében is érdemes elfogyasztanunk

4 közepes szelet borjúkaraj

frissen őrölt fekete bors

3 ek extra szűz olívaolaj

2 ek vaj

szószhoz

1 mogyoróhagyma

1 dl fehérbor (száraz!)

1 dl alaplé

fél meréknyi bazsalikomlevél

1 kk szárított oregánó

1 dl Marsala

bors

2 ek vaj

 

Elkészítés 2-3 fő részére

borjuszeletekmarsalaban480

A húst sózzuk-borsozzuk és az olívaolaj-vaj keverékén hirtelen megsütjük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a finomra vágott hagymát megfuttatjuk, felöntjük a fehérborral, és sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és az aprított bazsalikomleveleket. Beforraljuk.

Visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, átmelegítjük mindkét oldalukat, ráöntjük a marsalát, végül a vajkockákat is hozzáadjuk. Épphogy összehevítjük az egészet. Friss bazsalikomot szórunk rá és tálaljuk.

 

További NoSalty.hu receptek

citromosspargasalata
epreslimonade480 uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www22

Citromos spárgasaláta >>

Epres limonádé >>

További receptek >>

Forrás: