3 remek joghurttorta karácsonyra

Ha szeretnél egy könnyű, mégis finom desszertet karácsonyra, próbáld ki a következő 3 joghurttorta egyikét!

Joghurttorta recept 1.

Hozzávalók

3 pohár (6dl) joghurt, 2 dl tejszín, 8 evőkanál kristálycukor, 1 csomag zselatin

A joghurtot, cukrot, tejszínt simára kavarom. A zselatint 2 dl vízben feloldom, forrásig melegítem, hozzáöntöm a kikevert joghurthoz. Tetszés szerinti fajtájú, és mennyiségű gyümölcsöt teszek bele. Tortaformába öntöm, és 3-4 órára hűtőbe teszem. Tetejét gyümölccsel díszítem!

Joghurttorta recept 2.
Hozzávalók
0,5 liter joghurt sima, gyümölcsös, 1 csomag tejszinhabpotló por a hozzávaló tejjel, 10-15 dkg apróra vágott gyümölcs, vagy lecsöpögtetett befőtt, 1 csomag zselatin (25 grammos), tetszés szerint cukor, vagy édesítőszer,
Kb. 1,5 dl joghurtot felmelegítünk a belekevert zselatinnal addig, amíg szép fényes nem lesz, de vigyázz nehogy felforrjon! Hozzá kell adni a maradék joghurtot, a felvert tejszint, és a gyümölcsöt formába kell önteni, és ha gyorsan akarod tálalni1-2 órára a fagyasztóba, vagy hosszabb időre a hűtőbe kell tenni.

Joghurttorta recept 3.

Hozzávalók

6 dl joghurt * 5 evőkanál cukor * 3 evőkanál zselatin vízben oldva * 1 csomag tejszínhabpótló por * 1,5 dl tej * 25 dkg gyümölcs, vagy befőtt

A joghurtot a cukorral langyosítjuk, beletesszük a megáztatott zselatint, és hagyjuk elolvadni. A tejjel kemény habbá verjük a tejszínpótló port, és belekeverjük a kihűlt joghurtba. A formát ill. formákat, amibe dermesztjük, kirakhatjuk előre a gyümölcsök egy részével, de csinálhatjuk úgy is, hogy először beleöntjük a masszát, és utána belerakjuk a darabolt gyümölcsöket. Hűtőben 2-3 óra alatt megdermed. A formából (melyet rövid ideig melegvízbe tartunk) kiborítható, szeletelhető. Napokig eláll.

Forrás: