Fontos a bukósisak a téli sportokhoz is!

Hogyan válasszunk síeléshez bukósisakot? A szakértők azt javasolják, hogy a síelők és a snowboardosok is hordjanak sisakot, hogy csökkentsék a fejsérülések kockázatát a sportolás alatt.

A sisakok csökkentik a fejet és a koponyát érő ütést, amit akár a sípálya vagy más tárgyak, mint a fák vagy a többi síelő okozhat. 

A jó bukósisak lényegesen csökkenti a kockázatát az agyrázkódásnak, vagy egyéb fejsérülésnek.

foto:pixabay.com

A szabványos sisakok nagyon függnek a sisak típusától és a jövőbeni használatuktól. Amerikában a sí bukósisaknak nem kell azoknak az előírásoknak megfelelniük, mint a biciklis bukóknál. Ezek a sisakok a hideg időre vannak tervezve és szigeteltek. A sisak arra szolgál, hogy takarja a fejedet és a nagy nyomástól védjen és természetesen a síszemüveg is kényelmesen illeszkedjen rá.

Mikor kiválasztasz egy sisakot, olyat keress, ami megfelelően a tesztelt. A belsejében kell lennie egy cimkének, ami jelzi, hogy ez is egy szabványos sisak. Sokféle sí bukósisak létezik sokféle áron. A legfontosabb, hogy olyat válassz, ami elfogadott a sí és snowboard berkekben. És jól illik rád, még mielőtt nagyobb beállításokat végeznél rajta.

foto:mindenamihallas.hu

 

Útmutató:

  • Mérd le a fejed: általában úgy vannak számozva, hogy a fejed kerületét méri cm-ben, de valamelyik S,M vagy L-es méretű. Szóval mérd le a fejed és hasonlítsd össze a forgalmazó mérettáblázatával.
  • Próbáld fel: sisak vásárláshoz vidd el a síszemüveged és ha van egyéb kiegészítőd, amit a síelésnél viselni szoktál. Mielőtt megvennéd a sisakot az összes kiegészítőddel próbáld fel azt még a boltban.
  • Ellenőrizd, hogy passzol-e: ne nyomja a fejed és ne legyen túl bő sem. Többször vedd le majd vedd fel. Csak nagyon kicsi holtjátéka lehet a fejeden, és lényeges, hogy ne zavarjon a látásban.
  • Sisak gyereknek: ne úgy vegyél sisakot, hogy még belenő, hanem, hogy pontosan passzoljon a fejére. Ha nem látnak jól benne, bármi sérülés könnyebben történhet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.