Folytatódik a többnyire napos, enyhe idő

Délelőtt a köd mindenütt feloszlik, utána fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton élénkül meg a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között várható, de a magasabb helyeken ennél néhány fokkal magasabb, északkeleten a hidegre érzékeny területeken alacsonyabb is lehet, néhol talajmenti fagy is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű, a tartósabban ködös részeken lesz a hűvösebb.

A jelenlegi száraz, nyugodt őszi időjárás egészségünkre gyakorolt hatásai közül egyértelműen a napsütés kedélyjavító szerepe emelhető ki. Javasolt minél több időt a szabadban tölteni, hiszen egyelőre a délutáni órákban igen kellemes hőmérséklet tapasztalható, a mérsékelt légmozgás sem rontja hőérzetünket. A levegőszennyezettség mértéke a településeken azonban kedvezőtlenül alakul, ezért szabadtéri időtöltésre javasolt a természetes környezetet választani.

napos-oszi-ido

Pollenjelentés
A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, az elkövetkező napokban a tüneteket okozó szintet várhatóan továbbra sem éri el. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, elsősorban a pázsitfűfélék, az üröm, a libatopfélék, a csalánfélék, valamint az útifű pollenjéből. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Forrás: met.hu