Folytatódik a napos, nyáriasan meleg idő

Derült, napos, száraz idő lesz. Főként az ország északi felén élénkül meg a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet.

 A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Légköri front nem lesz felettünk. A magasban érkező több fokkal melegebb levegő miatt a különösen érzékenyeknél esetleg előfordulhat fejfájás, illetve álmatlanság. A napos, kora nyáriasan meleg időben érdemes hosszabb sétát, kirándulást, kertészkedést tervezni.

napos_tavasz

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként – elsősorban az ország északi részén – továbbra is elérheti a magas szintet. Elkezdődött a platán és a tölgy pollenszórása, pollenjük már többfelé magas, esetenként nagyon magas koncentrációban lehet jelen. A kőris, a fűz, a gyertyán, a komlógyertyán, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan a közepes tartományban marad. A juhar, a nyár és a bükk virágpora általában csak alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat egy-egy szem a pázsitfűfélék, a sásfélék, valamint az ostorfa, a dió, az eperfafélék és a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu