Folytatódik a nyárias idő

A fátyol- és gomolyfelhők mellett délnyugaton, nyugaton kevesebb, másutt több napsütés várható, délnyugaton szórványosan, máshol helyenként fordulhat elő zápor, zivatar.

Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 32 fok között várható, de nyugaton kissé hűvösebb lesz.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A nyárias időben érdemes minél több időt a szabadban tölteni, azonban a déli órákban ajánlott védekezni a sokfelé erős ultraibolya sugárzás miatt.

napsütés

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenszórása várhatóan országszerte fokozódik, pollenkoncentrációjuk többfelé – elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén – már elérheti a tüneteket okozó szintet. A kőris és a tölgy pollenje továbbra is többfelé magas koncentrációban lehet jelen. A nyír, a platán, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszezonja hamarosan véget ér, pollenkoncentrációjuk jellemzően már csak alacsony-közepes szintet ér el. A kevésbé jelentős allergének közül helyenként magas koncentrációban lehet jelen a fenyőfélék és az eperfafélék virágpora is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu