Folttalanítás A-tól Z-ig! – 1.rész

A foltok megkeseríthetik a mindennapjainkat. Elég, ha egy óvatlan pillanatban megbillen a kezünkben a boros pohár, megperzselődik egy anyag, felfedezünk egy csúnya rozsdafoltot, látható helyen a mosógépünkön….Ám ezeket a foltokat is el lehet távolítani. Lássuk, hogyan.

Profi folttalanítás – tippek

Szőnyegen éktelenkedő vörösbor folt? Rozsda látványos helyen valamelyik háztartási eszközünkön? Perzselődés vagy vizelet okozta, maradandó nyom? Tüntessük vagy halványítsuk el őket, hiszen van rá lehetőségünk.

Lássuk azokat az otthoni praktikákat, melyek még csak nagy összegekbe sem kerülnek, mégis igen hatékonyak. Vegyük sorba a problémákat!

1.Vörösboros folt

Az eltávolításhoz szénsavas vízre vagy szódavízre lesz szükségünk. Locsoljuk meg a vízzel a borfoltot, majd dörzsöljük kitartóan, végül itassuk fel ronggyal.

borfolt

2.Rozsdafolt

Citromlét használjunk az eltávolításához. Öntsük le a foltot a lével, majd hagyjuk rajta állni 15 percig. Ha az idő letelt, töröljük le.

3.Megperzselődés

A perzselődés sajnos maradandó sérülés, de enyhíteni lehet rajta, ha óvatosan leborotváljuk a sérült szálakat.

4.Cipőkrém folt

Higítóval, benzinnel ügyesen kiszedhetjük a cipőkrém okozta foltot. Locsoljuk meg egy kis benzinnel, majd dörzsöljük át és mossuk ki.

5.Vizelet

Kisgyermekes családokban gyakori baleset, hogy a szőnyeg, a kárpit vagy bármi egyéb vizelet foltos lesz. Mosószerrel, ecettel vagy borotvahabbal is dolgozhatunk az eltüntetése érdekében. Áztassuk kicsit a felületet mosószerben és mossuk ki.

Ha nem mosható anyagról van szó, enyhe ecetes oldatot használjunk, nyomogassuk a felületbe. Matracra alkalmazhatjuk a borotvahabot is, kenjünk be vele a foltot. Kis idő múlva nem lesz látható – és érezhető – nyoma…

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php