Fogyatékos gyermeket is lehet örökbe fogadni!

A KézenFogva Alapítvány idén először olyan nevelőszülőket díjazott, akik vállalják fogyatékos gyermekek nevelését is, hogy intézmény helyett ők is szerető családban nőhessenek fel.

2016. december 3-án a Nemzeti színházban a “Jobb velünk a világ!” rendezvény keretében átadásra került idén első alakalommal a “KézenFogva nevelőszülői díj 2016”, amellyel olyan elkötelezett nevelőszülők részesültek elismerésben, akik nagy terhet jelentő feladataik mellett vállalják azoknak a fogyatékos gyerekeknek a nevelését, akikről eredeti családjuk valami miatt nem tud gondoskodni. A nevelőszülők biztosítják számukra, hogy intézmények helyett családban nőhessenek fel, és ezzel hozzájáruljanak életminőségük javításához, és társadalmi integrációjukhoz.

A díj célja a nevelőszülői hivatás társadalmi ismertségének és elismertségének emelése. “A Kézenfogva Alapítvány büszke arra, hogy ezzel a díjjal azoknak a munkájára hívhatja fel a figyelmet, akik a legközvetlenebbül segítik a fogyatékos gyermekeket, azzal, hogy családot és szerető gondoskodást bíztosítanak számukra.” (Kovács Éva, szakmai vezető, KézenFogva Alapítvány)

weeber-tiborne-es-csaladja

Az idei évben 54 fogyatékos gyermeket nevelő nevelőszülőt jelöltek a díjra. Díjazottaink kiválasztása komoly fejtörést okozott a Bíráló Bizottság tagjai számára. Minden jelölésre felterjesztett nevelőszülő áldozatos munkájáról és elkötelezettségéről szóltak a méltatások. Valamennyi jelölthöz egy emléklapot juttatunk el, hogy elismerésünket ezzel fejezzük ki számukra. Három nevelőszülőt tudunk minden évben a “KézenFogva nevelőszülői díjjal” is kiemelni.

„Nekünk, akik a nevelőszülőket segítjük, minden olyan lehetőséget meg kell ragadnunk, amely bemutatja, elismeri, értékeli a tevékenységüket. Ez a pályázat egy kiváló alkalom erre. Különös tekintettel arra a hiátusra, hogy a gyermekvédelmi rendszer maga nagyon szűkösen él a pozitív példaállítás lehetőségével és a nevelőszülői tevékenység össztársadalmi szintre eljutó értékelésével.” (nevelőszülői tanácsadó a díjról)

„Jelenleg 10 gyereket nevel, köztük engem is! Nagyon sok gyereket útjára bocsátott már, köztük a legtöbb gyereknek fogyatékossága van. Hálával tartozom és bár viszonozni sosem fogom tudni azt a sok jót, amit tőle kaptam, azt akarom, hogy hallja az egész világ: Köszönöm édesanyám!” (nevelt gyermeke méltató szavai)

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.