Férfi mellplasztika, női fenék nagyobbítás és a saját zsírral töltés a menő

A divattal együtt a plasztikai trendek is változnak, ahogy azt a folyamatosan cserélődő szépségideáljaink megkövetelik.

Ma már nemhogy természetes egy plasztikázott mell látványa, de már az sem meglepő, ha egy férfi szeretné mesterségesen formálni mellizmait. A mesterkélt jelenlét egyre természetesebbé válik, pláne az olyan eljárások segítségével, mint a saját zsírral történő töltések.

 

Nyugatról és az Amerikai Egyesült Államokból érkező plasztikai trendek

Ahogy az élet sok más területén is, a plasztikában is a nyugat és USA felől érkező trendek alakítják a hazai divatot. Az amerikai plasztikai sebészek társaságának (ASPS) idén februárban közzétett felméréseiből megtudhatjuk, hogy még mindig a mellplasztikai beavatkozások az elsők (2015-ben 99 614 beavatkozással) az USA-ban. A második helyre viszont üstökösként íveltek fel a fenékplasztikai eljárások, 252%-os emelkedéssel a 2000-es évhez képest.[1]Ugyanebben a felmérésben az is látható, hogy a mellplasztikai beavatkozások 40%-a ma már férfiakon történik, legalábbis az Amerikai Egyesült Államokban, az arcfelvarrás viszont tavaly először kiesett a top 5-ből [2]. Hazai viszonylatban ezek a számok természetesen még egészen másként alakulnak, de hosszabb távon nagy valószínűséggel mi sem maradunk majd le az új hullámról. „Jelenlegi tapasztalataim azt mutatják, hogy a páciensek körében az arc-, a mell- és a vádlitöltések a legnépszerűbbek, a férfiak aránya 10% körül alakul – mondta Dr. László Zsolt, plasztikai sebész.

plasztikai mutet

Természetesen mesterséges

Ahogy a divatban is évek óta folyamatosan vetkőzzük le a 2000-es évek elején tomboló „guminő” hullámot, melyben a csillámok, a neon színek, a plasztik volt a trend, úgy a plasztika is egyre kevésbé törekszik a plasztik hatásra. Ma a szépségideálok és az igények is inkább abba az irányba mutatnak, melyben a nagy nem túl nagy, a forma szép, de nem körzővel rajzolt, a bőr pedig fiatalos, de nem vasalóval sterilre vasalt. Nálunk még mindig újszerűnek hat azonban, ami külföldön már trend, nevezetesen, hogy mesterséges anyagok helyett saját testünk feleslegeit csoportosítsuk a hiányosságokkal küzdő helyekre. A hazánkban még mindig újszerű eljárás során saját testünk „anyagát” vagyis mondhatjuk, felesleges zsírrétegét használják fel egy másik terület korrigálására, miközben ezzel egyidejűleg megtörténhet az adott terület formázása is. Nemzetközi viszonylatban ezeket az eljárásokat leginkább arc- és mellkorrekcióhoz használják, és többnyire arckorrekcióval együtt végzik. Így egyszerre tudják az arc bőrének megereszkedését és a zsír sorvadása okozta beesettséget vagy a karikás szemet is orvosolni. A szem körüli régiók szépítésében a saját zsírral történő fiatalító eljárások egyre elterjedtebbek.

Ciciben sem menő már a plasztik

„A saját zsírral történő beavatkozást még kevesen keresik hazánkban, de a nemzetközi trend hatásának első jelei már itthon is érzékelhetőek” – teszi hozzá Dr. László Zsolt. Amit erről az eljárásról érdemes tudni a gondolattal kacérkodóknak, hogy a mell zsírral való töltése a legtöbb esetben több lépésben történik. Ez azért van, mert egy töltés során, kisebb mell esetében maximum 160-180ml zsírt lehet befecskendezni, de többnyire ennél nagyobb mennyiségre van igény.

A plasztikai trendek követése, tehát tőlünk is haladó gondolkodást követel, azonban az eredmény magáért beszélhet, feltéve, ha a valódi szépség a cél és nem a plasztik hatás.

[1] http://www.plasticsurgery.org/news/2016/new-statistics-reflect-the-changing-face-of-plastic-surgery.html

[2] http://www.cbsnews.com/news/the-hot-new-trend-in-plastic-surgery/

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.