Félre a zavaró tényezőket! – 3 egyszerű, időspóroló tipp a takarításhoz!

Meglepődnénk, mi mindenen „csúszunk el” otthonunk rendbetétele, takarítása közben. Amikor arra gondolunk, mennyi ideig is fog ez tartani, valószínűleg belekalkuláljuk azokat az időhúzó dolgokat is, melyeket könnyedén kihagyhatnánk…

Az okos takarításhoz valójában nem a, súroló kefe vagy a szivacs kell csak – hanem az is, hogy megteremtjük a hatékonyság körülményeit.

Íme 3 tipp, melyekkel jóval előrébb tartunk majd a rendrakásban és a tisztításban, mint eddig. A lényeg: helyes eszközök és koncentráció!

1. A megfelelő szappan

A zuhanyzó falát és a fürdőszoba padlóját hosszabb időre tisztán és ragyogón tarthatjuk, ha glicerin- vagy növényi olaj alapú szappant használunk.

Egyszerűbben és könnyebben le lehet őket öblíteni, mint a hagyományos, faggyú-alapú típusokat – utóbbiak azok, melyek jellemzően fehér, gumiszerű szappanmaradékokat hagynak maguk után és ezek felgyűlnek a zuhanyzó falán is. Ne adjunk esélyt nekik.

Szappankészítés

 

2.Hagyjuk hátra a mobilt!

Megzavarni nem nehéz az embert – különösen, ha valamilyen mulatságos üzenet érkezik. Ha viszont nekiveselkedünk egy feladatnak – és az lehet nyugodtan a takarítás is, amit mielőbb szeretnénk tisztességesen befejezni -, biztosak lehetünk benne, hogy mobiltelefonnal a közelünkben kétszer annyi időt alatt végezzük majd el, mint szerettük volna.

A telefont tehát némítsuk le, tegyük rezgő üzemmódba, a számítógépet, tévét kapcsoljuk ki arra az időre, amikor takarítunk. Így biztosan nem fog megzavarni ez idő alatt semmi, az ilyen tényezőket iktassuk ki.

A részletekbe pedig csak később menjünk bele – vagyis, mindig a főbb területeket takarítsuk fel és később álljunk neki rendezgetni például a szekrényt.

3.Kezdjük az egyszerű dolgokkal!

gomb

Csinosítsuk először a kisebb forgalmú helyeket – azokat a szobákat, ahol könnyű rendet tenni. Ezeket egyszerűen meg tudjuk oldani és így már rá is térhetünk a nehezebb feladatokra – úgy érezzük, hogy haladtunk. Inspirálva leszünk arra, hogy a maradék tennivalót is hamar elvégezzük.

A nappaliban, az ebédlőben és az otthoni irodában van általában a legtöbb teendő, lássunk neki második lépésben ezeknek a helyeknek!

Forrás: https://napidoktor.hu/index