Felhőtlen, nyári idő várható

Felhőtlen, csapadékmentes idő várható, napközben inkább csak a Dunántúlon képződhetnek gomolyfelhők. A Kisalföldön időnként megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között valószínű.

Felhőtlen, nyárvégi idő

Továbbra is derült, napos idő várható és ez jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében is nélkülözhetetlen szerepe van. Érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni, pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

anya, lány, lufi, nap

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Az időszak nagy részén túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz, csak kedden növekszik meg többször a felhőzet, és alakul ki több helyen zápor, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején és végén 10, 17, közte 13, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 29, 33, később 23, 30 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 25. 21,5 °C +0,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 38,0 °C (2011) legalacsonyabb hőmérséklet: 6,3 °C (1980)

Forrás: met.hu