Felhős, enyhe idő várható ma

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti, rövid időszakokra vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet.

Szórványosan várható eső, zápor, délután, este nyugaton, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat. Keleten legkisebb a csapadék esélye. A délkeleti, keleti szelet nagy területen élénk, az ország középső harmadában helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja továbbra is sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A kőris, a nyár, a gyertyán, a zöldjuhar (Acer negundo), valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes tartományban alakul, bár helyenként magas is lehet. A fűz virágpora továbbra is alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem az éger, a mogyoró, valamint a szil pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu