Farsangi receptek

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak  a mulatozás, a karneváli hangulat ideje, amit a böjt követ.

A böjtölés már javában tart, az elmúlt másfél-két hónap az eszem-iszom dínom-dánom jegyében telt. Íme, néhány recept, ami garantáltan megdobja a farsangutó hangulatát.

Farsangi részeges csirke

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű csirke
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • majoránna
  • őrölt bors

Farsangi részeges csirke

Elkészítése:

A csirkét alaposan átmossuk és megszárítjuk, majd kívül belül besózzuk. A belsejét majoránnával és borssal, a külsejét pedig őrölt borssal fűszerezzük. Ezt követően magas falú tepsibe helyezzük és leöntjük a felolvasztott vajjal. Aláöntjük a bort, fóliával letakarva pároljuk. Amíg a csirke párolódik, a szalonnát megszabadítjuk a bőrétől és vékonyra szeleteljük. Amikor a csirke megpuhult betakarjuk a szalonna szeletekkel és ropogósra sütjük.

mindmegette.hu

Forrás: