Fájdalomcsillapító csoki készült nőknek

Speciális gyógynövényekkel kiegészített csokirecepttel rukkolt elő egy svájci cukrász. Állítása szerint megalkotta az első egészséges, nők számára készült csokit, ami megoldást jelenthet a menstruációs görcsökre.

Fájdalomcsillapító a csokiban

A Frauenmond (mely magyarul női holdat jelent) csokit az észak-svájci Luzernben gyártják, a receptekért pedig egy elismert cukrász, Marc Widme a felelős. A csoki 60 százaléka kakaó-származék, de 17 százaléka svájci gyógynövény-keverék, melyet kifejezetten úgy válogattak össze, hogy megszüntesse a hasi görcsöket és fájdalmakat.

Herbál tea ihlette az egészséges csokit

A csoki ötlete állítólag három évvel ezelőtt pattant ki a cukrász fejéből egy gyógynövényes tea elfogyasztása után. Ezután három éven keresztül azon dolgozott, hogyan tudna ízletes keveréket készíteni a csokiból a jótékony füvekből.

csoki2

Először keresett magának egy gyógynövény-specialistát, és több hónapon keresztül kísérleteztek. A végtermék állítása szerint nemcsak finom, de az első egészséges, nőknek készült csokoládé. Nemcsak a gyógynövények miatt tesz jót a szervezetnek, hanem állítólag a csoki “serkentő hatását” is segít egészséges mederben tartani, így a fogyasztó üde, de mégis nyugodt marad a nassolás után.

Mivel a férfiak is nyugodtan fogyaszthatják, csupán egyetlen problémája van az egészséges csokinak: kicsit drága.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.