Ez a titka Koós Réka sztármosolyának

Az emberek jó része fél a fogorvostól, de Koós Réka nem tartozik közéjük. Sőt! Önként és dalolva ül félévente a vizsgálószékbe, hogy biztos legyen, minden rendben van a fogaival. Mások rettegnek ettől a dologtól, de a magyar énekesnő szinte élvezi.

A szép fogak épp oly fontosak egy jól ápolt embernek, mint a jó frizura, vagy épp a megfelelő arckrém. Ahhoz azonban, hogy sokáig megőrizzük fogaink épségét és szépségét, rendszeresen kell fogorvoshoz járni az otthoni szájápolási rutin mellett. Sokan azonban ettől ódzkodnak, ilyen vagy olyan okok miatt, van, aki egyenesen retteg a fogorvosoktól. Koós Réka azonban nem tartozik közéjük. Az énekesnő számára a fogorvos úgyszólván „bizalmi állás”, így mindig a legjobb szakembert választja. Elkísértük hát egy fogászati kontrollra, hogy kiderüljön, mi a helyzet a szájában.

Rendszeresen járok fogászati kontrollra gyerekkorom óta. Mikor kamaszodtam, valamiért rendkívül gyorsan romlottak a fogaim, akkor szoktam hozzá ahhoz, hogy félévente ellenőriztessem, így nem kellett nagy beavatkozásokat végezni, elég volt az apró kis lyukakat betömni, amelyek így később nem okoztak komoly problémát. Egyáltalán nem félek az érzéstelenítő injekciótól, a fogorvostól sem tartok. Mindig jó fogorvosaim voltak, soha nem okoztak fájdalmat” – árulta el Koós Réka, aki egy ideje az Ezüstfény Dental szakemberei mellett tette le voksát.

Csajos programnak is tökéletes

Bár az énekesnő mindent megtesz otthon, hogy fogai egészségesek maradjanak, tudja, hogy ehhez nagy szerencse is kell néha.

Hála az égnek, fogfájásom sosem volt, de néhány ismerősömtől tudom, hogy pokoli érzés. Úgy tartom, ha az ember rendszeresen jár fogászati kontrollra, akkor nem jut el addig a fázisig, hogy komolyan megfájduljon a foga, bár tény, hogy ez a genetikán és a mázlin is múlik. Nekem szerencsére 44 évesen egy fogpótlásom sincs, de van egy barátnőm, aki szintén rendszeresen jár fogorvoshoz, mégis gyakran gyulladással küzd” – mondta el a híresség, aki a megfelelő fogmosási technikán és fogkrémen kívül nem vesz igénybe úgynevezett fogkozmetikai kezeléseket.

Nincsenek káros szokásaim, amelyek nagyon elszíneznék a fogaimat, naponta mindössze két kávét iszom, alkoholt egyáltalán nem fogyasztok. Egyedül a gyerekkoromban kapott amalgám töméseket cseréltettem ki korábban fehér tömésekre, mert az előbbiek az éneklés közben kitátott szájban ronda látványt nyújtanak – mondta nevetve Réka, aki hamarosan közös anya-lánya programként fogja letudni a fogorvosi kontrollt.

Rozi lányomnál most tart a fogváltás időszaka, de már volt párszor fogorvosnál. Ha már kibújik az összes maradandó foga, együtt járunk majd félévente a fogorvosunkhoz ellenőrzésre az Ezüstfény Dental rendelőjébe. Így ő is megszokja majd ezt és sokáig megőrizheti fogai egészségét” – tette hozzá Koós Réka.

Forrás: Ezüstfény Klinika