Északon napos, délen változóan felhős idő lesz a jellemző

A ködfoltok feloszlása után északon napos, délen helyenként változóan felhős idő lesz a jellemző. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad az északkeleti, északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet délen -5, -10, északon -10, -15 fok között alakul, de a derült, hóval borított területeken -15, -20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1, -4 fok között várható, északon lesz a hidegebb.

A következő napokban időjárási front nem éri el térségünket, így fronthatás sem terheli szervezetünket. A derült, hóval borított tájakon viszont többfelé -10, -15 fok alá csökken a hőmérséklet az éjszakai órákban, ezért öltözködjünk melegen, vigyázzunk egészségünkre!

téli idő

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Pénteken az ország nagyobb részén még gyengén felhős idő valószínű, de már lesznek tartósan borult, ködös tájak is. Szombaton már csak kis körzetekben lehet napsütés, majd vasárnapra várhatóan teljesen bezárul a felhőtakaró hazánk fölött, és szórványosan hószállingózásra, ónos szitálásra is számítani kell, illetve nagy területen valószínű köd zúzmarával.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -13 fok között alakul, de az időszak első felében a vastag hóval borított, kevésbé felhős területeken -15, -22 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos térségekben 0 és -5, a borult, ködös vidékeken -5 és -12 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2017. január 17. -1,9 °C -1,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 13,8 °C (1993) legalacsonyabb hőmérséklet: -19,1 °C (1963)

Forrás: met.hu