Északon kevesebb, délen több felhő

A déli területeken vastagabb, északon szakadozottabb felhőzetre számíthatunk, késő délutántól pedig a legtöbb helyen egyre kevesebb lesz a felhő, csupán a Duna mentén maradhat felhős az ég.

Számottevő csapadék nem valószínű, a déli határ mentén fordulhat elő hószállingózás, gyenge havas eső. Az északi szél a Dunántúl nyugati felén és a Tiszántúlon többször megerősödik, helyenként -főként északkeleten – hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul, de a szélvédett, gyengén felhős, vastagabb hóval borított körzetekben erősebben lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

Forrás: met.hu