Esőre zápor

A csapadékzóna délelőtt nyugat felé távozik, majd mögötte a felhőzet szakadozottá válik, és záporok, zivatarok alakulhatnak ki, amelyekből lokálisan jelentősebb csapadék is hullhat.

Az Alföldön számíthatunk hosszabb napos időszakokra, és kevesebb csapadékra. A keleties szél általában élénk, az északi szél az Alpokalján erős lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19, 23, máshol 24, 28 fok között alakul.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetésben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

esosido2

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is az alacsony-közepes tartományban marad. Esetenként közepes koncentrációban lehet jelen az útifű virágpora is. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu