Eső, havas eső, havazás és melegfront várható

Eleinte a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten, keleten többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol alakul ki hószállingózás, gyenge havazás, majd délelőtt északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, késő délután az ország nagy részén már túlnyomóan borult idő lesz.

A déli óráktól egyre többfelé várható csapadék: a Dunántúlon eső, havas eső, középen havazás, majd havas eső, míg keleten estig havazás valószínű. Estére többfelé megélénkül a nyugatira, délnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű, nyugaton a magasabb értékekkel.

Melegfront hat szervezetünkre. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.