Ennyi mindenre jó a gyömbér!

A gyömbér számos egészségügyi problémára remek megoldást nyújt. Megtudhatod, melyek ezek, és hogyan érhető el a legjobb hatás! Dr Tihanyi László összeszedte a  legfontosabb tudnivalókat.

Szponzorált tartalom

Így kell elkészíteni a gyömbérlevet:

Hámozzon meg egy darab gyömbért és szeletelje apró kockákra. Egy kevés víz hozzáadásával turmixgépben aprítsa fel. Szűrje le, így megszabadul az esetleg megmaradt gyömbérdaraboktól, és máris elkészült a gyömbérlé. Ezt hígítsa fel 2dl vízzel és így fogyassza. Amennyiben így is nehezen issza meg, egy kevés cukrot hozzáadhat.

gyömbér 2

Gyulladáscsökkentés

Az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő, antoixidáns tartalma miatt csökkenti az ízületi gyulladásokat, és megakadályozza a gyulladásos megbetegedések kialakulását. Vértisztító tulajdonsága miatt friss, tiszta vérrel látja el szervezetét.

Rákmegelőzés

A gyömbér nem csak megelőzi a rák kialakulását, de a rákos sejteket is elpusztítja. Kutatásokkal bizonyítható, hogy a gyömbér lassítja a mellrák terjedését.

vernyomas1

Vérnyomás

Vérhígító hatású, és azonnal csökkenti a vérnyomást. A gyömbérlé ízének fokozása érdekében pár csepp mézet hozzáadhat fogyasztás előtt.

Fájdalomcsillapítás

Mindenféle fájdalmat, így a fogfájást is csökkenti, és a migrént is gyógyítja. Gyulladáscsökkentő hatása miatt nem engedi a vérerek gyulladását, így javítja a szervezet vérkeringését és csökkenti a fájdalmat.

Emésztés

A gyömbérlé segít az emésztési gondok leküzdésében. Gyorsítja az étel gyomorból bélrendszerbe jutását. Fogyasztásával gyomra kevésbé fog fájni, és megkímélheti önmagát az emésztési problémáktól is. Gyomortisztító hatása is van, így a tengeribetegséget is gyógyítja.

Ízületi gyulladás

Gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkenti az ízületi gyulladás okozta duzzadást és fájdalmat, valamint pajzsmirigy problémákra is gyógyírt nyújt.

Koleszterinszint

Megelőzheti a vérrög képződést, amelyek szívrohamhoz vezethetnek.

Megfázás

Az egyik legősibb gyógymód a megfázás gyógyítására, valamint az émelygést és az influenzát is gyógyítja, hiszen erős vírusölő és gombaölő hatóanyagokat tartalmaz. Gyógyítja a megfázást és megakadályozza annak újbóli kialakulását.

Hajápolás

Amennyiben hosszú, fényes hajra vágyik, fogyasszon gyömbért rendszeresen. A gyömbérlevet fejbőrén is alkalmazhatja, arra figyeljen oda, hogy a gyömbér nagyobb arányban legyen jelen a keverékben, mint a víz. Ápolja haját, csökkenti a korpásodást, és gyorsítja a haj növekedését. Fejbőrén alkalmazva fokozza a vérkeringést, gyorsítva a hajnövekedést.

Pattanások

Fogyasztása megszünteti a pattanásokat és mitesszereket, valamint gyulladáscsökkentő hatása miatt meggátolja azok kialakulását.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.