Emlékek a tengerpartról – készítsünk kollázst kagylókból!

Ha szeretünk kagylókat gyűjteni, de a tengerpartról visszaérve nem tudjuk, mit kezdjünk velük, miért ne foglaljuk őket egy szép kollázsba, amit mindenki megcsodálhat? 

Gyors és könnyű kollázskészítési ötletek

A kollázs elkészítése nem csupán könnyű, de gazdaságos és igen hamar elkészíthető. Mindezek mellett pedig remek ajándék is lehet belőle.

Gyűjtsük csak össze a legutóbb beszerzett kagylókat, vagy vegyünk pár műkagylót a legközelebbi hobbiboltból, és fogjunk is neki a munkának.

Mire lesz szükségünk a kollázs elkészítéséhez?

  • Számos különböző méretű, formájú és színű kagylóra (igazi vagy mű)
  • Egy képkeret-dobozra (a legközelebbi hobbiboltból)
  • Ragasztó pisztolyra
  • Papírtörlőre
  • Szappanra és vízre
  • Akril festékre és ecsetekre (opcionális)

Első lépés

Takarítsuk meg a kagylókat. Ez kimondottan fontos, ha igazi kagylót használunk, mivel a kagylóról leeső homok vagy más kosz könnyen tönkreteheti az alkotásunkat. Megtisztításukra használjunk szappant és vizet, majd töröljük szárazra a papírkendővel.

Második lépés

Távolítsuk el a keret hátlapját, ha egy már kész keretet választottunk, (ami nem igényel festést) ugorjunk át ezen a lépésen. Ha egy félkész keretet választottunk, a keret nyersfa részeit kenjük be egy kis akril festékkel. Ha egy fehér kifakult látszatot akarunk kelteni, használjunk egy vékony réteg festéket. Az ilyen megoldással készített keret azt a hatást fogja kelteni, hogy összeállításunk egy tengerparti házikóból származik. A keretet tegyük félre száradni, amíg elkészülünk a következő lépéssel.


Harmadik lépés

Vegyük elő a keret hátlapját és ragasszuk rá a kagylókat. A kagylókat helyezzük el mintaszerűen vagy találomra, egy „tengerpartra mosott” kinézet érdekében. Várjuk meg, amíg a ragasztó megszárad, mielőtt tovább lépnénk.


Negyedik lépés

Óvatosan helyezzük vissza a keret hátlapját, normál esetben a kagylók helyükön maradnak, ha mégis van olyan, amely elmozdul, használjunk egy kis pillanatragasztót a rögzítésére. Rögzítsük a keret hátlapját.

 

Kész a kollázsunk!

A kép-doboz készen áll arra, hogy a kávézóasztalunkra vagy a fürdőszobába helyezzük. Ilyen módon egész évben gyönyörködhetünk a kagylóinkban anélkül, hogy porolgatnunk kellene őket, vagy aggódnunk, nehogy összetörjenek. Dőljünk nyugodtan hátra, és csodáljuk a kézimunkánkat.

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.