Éjszakai magömlés – hogyan világosítsuk fel fiunkat?

Ahogyan a lányoknál az első menstruáció, úgy a kamasz fiúknál az első – éjszakai – magömlés lehet ijesztő, ha nem tájékozódnak kellő időben a témáról. Hogyan beszélhet időben a gyermekével a szülő, mit és hogyan érdemes neki elmondania?

Nem mondhatni, hogy egyszerű a kamaszok élete. A szülő pedig lehetőségeihez képest igyekszik a változásokat nyomon követni és megkönnyíteni – például azzal, hogy a kellő időben leül vele beszélgetni és felvilágosítja őt arról, mire számíthat a nemi érés során.

A kislányoknál 8-11 évesen, míg a fiúknál kicsit később, átlagosan 11 és 14 éves kor között veszi kezdetét a pubertáskor. Előfordul azonban, hogy egy fiúnál már 9 évesen jelentkezik. Ennek során a herék és a pénisz elérik a felnőtt méretüket, de 20 éves korig még nem ér véget a folyamat.

Az erekció viszont még az ejakuláció előtt elkezdődik. Megtörténik, hogy egyes fiúk csak a pubertáskor végén kezdenek ejakulálni is. Érthető, hogy a kamaszt zavarja kezdetben az olykor irányíthatatlan és kellemetlen erekció. Az ejakuláció kezdetével azonban megtörténik az első éjszakai magömlés is. Érdemes tudni, hogy a keveset maszturbáló fiúknál ez többször következhet be.

merevedesi zavar spontan szex 1

Hogyan és mikor beszéljen az éjszakai magömlésről a szülő?

Természetes, hogy a fiúkat zavarba hozza az első ilyen élmény, szégyellhetik és kellemetlenül érezhetik magukat. A pubertás kezdetével bármikor megkezdődhet az éjszakai magömlés, ezért érdemes időben felkészíteni rá a fiunkat.

Érthető, hogy a fiú elsősorban az édesapjával beszélne erről – ha már nem szégyelli a témát és nyitott a beszélgetésre. Lehetséges, hogy egy kis időre van szüksége. Attól függően, milyen a kapcsolatunk a gyermekünkkel, vagy diszkréten kezeljük a szennyesben megszaporodó lepedők témáját, vagy kérdezzük meg, szeretne-e beszélni velünk valamiről, segíthetünk-e valamiben neki.

Egy könnyed beszélgetéssel fel lehet vezetni a témát – lehetőség szerint válasszunk egy csendes, nyugodt környezetet, alkalmat ehhez. Lehet kezdeni azzal, hogy ebben a korban nemsokára történni fog vele valami, ami azonban teljesen normális és természetes jelenség – nem kell tőle megijedni. Ha a fiút az a kérdés gyötri, hogy a barátainak már volt éjszakai magömlése, de neki még nem – nyugtassuk meg, hogy ez nem egy meghatározott időben következik be, minden férfi más és más.

A nedves álomként emlegetett éjszakai magömlés közben sokszor orgazmust él át a fiatal. Ez a lányokra ugyanúgy jellemző – de a fiúkhoz kötik inkább, akiknek 80 százaléka átesik az élményen a pubertáskor kezdetévelFontos, hogy a fiúgyermek ezeket az élményeket a kamaszkor természetes részeként fogadja el, ne érezze magát kellemetlenül miattuk. 

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.