Egyre több a napsütés

Gomolyfelhős, napos idő várható. Északkeleten délutántól, de nagyobb eséllyel a késő esti órákban helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulhat.

Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 15 fok között alakul, a szélcsendes, mélyebben fekvő helyeken lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Mérsékelten meleg nyári időre van kilátás, az ilyenkor megszokottnál 3-4 fokkal alacsonyabb maximum-hőmérsékletekkel. Az ultraibolya sugárzás a déli órákban még több helyütt erős lesz.

napsütés

Pollenjelentés
A hétvégén átvonuló hidegfront, illetve az azt kísérő csapadékos idő hatására átmenetileg mérséklődött a pollenterhelés, a hét első felében azonban várhatóan fokozatosan ismét erősödni fog. A parlagfű pollenkoncentrációja az Alföldön, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területen érheti el újra a nagyon magas szintet, szerdától pedig várhatóan már országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakul. A csalánfélék és a kenderfélék pollenje általában közepes mennyiségben van jelen. Az üröm és a libatopfélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony tartományban alakul. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu