Egyelőre még frontmentes, enyhébb időre számíthatunk

Változóan felhős lesz az ég, az ország legnagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, néhol – elsősorban északkeleten – azonban tartósabban megmarad a köd és az alacsonyszintű felhőzet.
A délután folyamán délnyugaton már megnövekszik a felhőzet, és ott egy-egy zápor esetleg előfordulhat, egyébként nem várható csapadék. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, csak a tartósabban ködös, felhős tájakon lesz hidegebb.
Légköri front nem éri el térségünket. Egyelőre még enyhébb időre számíthatunk az ilyenkor megszokottnál, csupán a hosszabb ideig párás, ködös körzetekben lehet hűvösebb. Ugyanakkor hazánk nagy részén több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, ráadásul csapadéknak is kicsi az esélye, és erős széltől sem kell tartani. Érdemes hosszabb sétát, kirándulást tervezni.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Vasárnap még nagyrészt erősen felhős lesz az ég, elszórtan alakulhat ki zápor, csak a nap második felétől csökken észak felől a felhőzet. Hétfőtől többnyire gyengén felhős, napos idő várható számottevő csapadék nélkül.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 2, 7 fokról -3, -8 fokig csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7, 12, majd többnyire 0, +6 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. november 24. 5,1 °C +1,4 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 18,5 °C (1984) legalacsonyabb hőmérséklet: -16,4 °C (1988)

Forrás: met.hu